carolink 3 barns morsan!

Kategori: Zandor

En kaos morgon

Ja denna morgon har varit allt annat än lugn. Just nu är det lugnt här hemma men snart är det livat igen ska ni se.

 

Igår började det med att Zandor hade otroligt diarré och när vi åkte hem från Johans föräldrar så spydde han i bilen. Imorse var det skit i halva sängen eftersom han haft sådan otroligt vattnig diarré. Så han vaknade och var super ledsen. Var tvungen att slänga honom i ett bad eftersom hela han luktade illa. Han ville inte alls bada, vilket han annars brukar älska att göra.Sedan tog jag en temp och precis som jag trodde när jag kände på hans panna så hade han feber. Så nu sitter han i soffan och är super trött och nere. Stackars liten andra gången i år med magsjuka, om det nu är det.

 

Bara massor med vila för denna herre idag.

 

 

Vattenpölar... Det bästa som finns!

Ja är man barn så är nog vattenpölar det bästa som finns när våren är på väg. Ojoj Zandor fick för en gång skull gå och han älskade det verkligen! Ja som sagt vattenpölarna var nog det bästa med hela promenaden. Ska låta honom gå mer nu när isen och snön är borta. Här kommer några bilder från dagens promenad.

 

Zandors första klippning!

Idag har vi klippt Zandor för första gången. Jag gillar att han har lite längre hår. Men vill få honom att se ut som en pojke mer. När vi var på rusta sist var det en tant som kom fram till Matteus och sa " Är hon snäll din lillasyster" Haha ändå hade han ganska pojkiga kläder. Jaja inte hela världen, men vill ha en lite mer frisyr på Zandor så idag kom saxen fram och Johan fick äran att klippa honom och så här blev det...

 

Den nya bakgrunden

Här är bilderna jag tagit med det nya bakgrundsstativet. Så nu kan jag flytta det precis ditt jag vill och få det där fina naturliga ljuset. Blev super nöjd med dessa bilder och sen kan jag alltid använda mina lampor för att få extra ljus om jag skulle behöva. :D 

 

Zandor fick åka bilen för första gången

Oj vilket glädje skrik Zandor gjorde när Matteus körde bilen idag och han fick åka med. Haha Han tyckte verkligen det var roligt och satt snällt i bilen. Matteus är jätte duktig på att köra också. Ja lite avis blir man måste man säga, hade ju själv velat ha en sån i den åldern haha. Men kul att pojkarna fick en i alla fall.

 

Språket börjar komma mer och mer!

På bara några veckor så har Zandors ordförråd växt något så otroligt! Jag har tyckt att hans språkutveckling ståt helt stilla. Det ända som kommit ur hans mun har varit mamma och pappa. Men nu som sagt på kanske 2-3 veckor har massor av ord börja komma och tyckt mig höra två ords meningar också. Såklart är det nog bara jag som hör vad han säger men. 

 

ord som kommit:

 

Leka

strumpa

mamma

pappa

dricka

hjälp

hund

Pajas

Mamma hjälp

ditt in

Det är säkert många fler ord jag hört men dessa är några jag hör dagligen. Sedan har han börjat härma djur som får,häst och tiger.

Ja det har verkligen gått fort och snart så kommer säkert mycket mer :D

 

Matteus nya åk!

Kolla in Matteus nya åk! Han fick den i födelsedagspresent från min mamma.

Så igår fick han provköra den och han var faktiskt riktigt duktig. Tyvärr har det ju snöat i natt så går inte att köra idag riktigt. Det är ju inte bara Matteus bil utan Zandor fick den också. Bra att det är två sits så båda kan åka, Matteus kör! Men den var väldigt trång tycker jag. Får knappt plats två där. Dem måste verkligen sitta trångt. Men men kul grej i alla fall! Vem har inte velat ha en sådan när man själv var liten.

 

Jag och grabbarna

Första bilden på mig och killarna. Ja jag måste ju säga att jag inte är super nöjd med hårfärgen ändå. Det är ju lite ljusare och färgen syns mer på bilden än på riktigt. Men nja vete tusan om jag ska behålla det såhär. Aja här är i alla fall en bild på mig och grabbarna och även en bild på mig :)

 

Passa på att mamma träna medans det finns snö!

Det är ju sjukt bra träning att dra sina barn i pulka. Ojoj! Det funkar ju både för en som är tränad och som jag. Är så otroligt otränad just nu att det inte finns. Känns som jag tappar alla muskler och känner hur jobbigt det är bara att gå efter några minuter haha. 

Som sagt att dra sina barn i pulka är ju bra träning samtidigt som det underhåller barnen. Vill man köra hårdare så kan man ju gå till en backe och gå upp för backen, låta barnet åka ner medans man själv joggar ner, sedan drar upp barnet igen. Tada! 

 

Det är så lätt att få in lite träning i vardagen ;)

 

Bvc för Matteus och Zandor

Idag har vi varit på 3 års kontroll för Matteus och 1,5 års kontroll för Zandor. Vilket innebar spruta spruta, vikt, längd och lite små tester för Zandor. Vikt, längd och lite små prat om utvecklingen för Matteus.

 

Sprutan gick jätte bra för Zandor han sa inte ett ljud. Allt annat såg fint ut också för pojkarna. Så skönt när man kunde slå ihop deras kontroller denna gång.

 

 

 

Egen tid med Zandor

Igår åkte jag och Zandor iväg med Camilla och hennes lilla hugo till Ikea. Har gått och tänkt på ikea i flera dagar nu faktiskt haha. Så det var kul att komma iväg och skönt att få lite egen tid med Zandor. Tanken var att köpa tårtfat, men dem jag kollat på i ungefär 3 år var borttaget ur sortimentet. Istället blev det en rulle ritpapper,en mjukis gris och små flaskor jag ska ha blod i till viltspåren.