carolink 3 barns morsan!

Kategori: Vardag

Länge sen man var här!

Smyger in här en sväng bara. 

Tänkte bara skriva lite kort att min blogg har bytt adress till poijsan.se för dem som kanske har följt mitt bloggande ett tag och kanske inte hängt med i bytet. Kommer alltså inte komma tillbaka hit utan bara skriva den nya adressen om det skulle hända att någon vill fortsätta följa och inte hittar mig så vet ni varför. :) 

Priorin

 

(Samarbete med svenskt kosttillskott)    

Nu har jag provat Priorin ett tag. Ett kosttillskott som är bra för håret. Efter en graviditet så vet många hur mycket hår man kan tappa, hur glansen försvinner och håret känns bara otroligt tråkigt. När jag varit gravid med pojkarna så har jag fått jätte fint hår. Men några månader efter förlossningarna har det bara gått utför med mitt hår. Det har gått tillbaka till att bli tunt och livlöst liksom. Tänkte att detta kanske kan var något som hjälper håret lite.

 

Nu har det gått en vecka och vist är det svårt att säga resultatet eftersom det står på förpackningen att man ska använda det i minst 90 dagar för att se ett resultat. Men jag måste ju ändå säga att håret ser bra ut. Känns som håret får stanna kvar där det är och att det har fått lite liv. Det har liksom inte gått utför. Nedanför ser ni för och efter bilder. Jag har jämt mitt hår i en fläta  därför bilderna blev lite olika. Men håret har inte blivit sådär risigt som det är på första bilderna.

 

 

 

Jag kommer lätt fortsätta i 90 dagar för att se ett fullt resultat.

Om ni också vill prova denna produkt finns den att köpa på:

https://www.svenskhalsokost.se/produkter/priorin

 

Det går inte att skriva från mac

Nu när jag äntligen fått min mac dator som jag länge drömt om. Så funkar det inte att skriva här från den. Man blir ju vansinnig! 

Tänkte dela med mig av ett nytt okej klipp i alla fall!

 

Ström avbrott inatt

Inatt var det strömavbrott nästan hela natten. Tack och lov att man värmer vatten i en termos till Ozzy på nätterna. Annars skulle jag haft en tuff natt. Han vaknade halv 4 och ville ha mat. Då hade han alltså sovit i 6 timmar!! Det innebär att jag fått 6 timmar sömn i sträck i natt! Gissa om man är både pigg och lycklig idag. Det tråkiga är att det är något fel på tv:n denna morgon. Så får bli youtube och filmer på morgonen helt enkelt.

 

Renoverat pojkarnas kök!

Jag blev faktiskt väldigt nöjd måste jag säga med pojkarnas kök. Inte helt klar med det, ska köpa lite andra saker och fixa lite mer med det. Men än så länge nöjd! :D Det var lite små svårt att spraya grejerna. Har ju aldrig gjort det och det blev väldigt mycket på en del ställen men tycker inte det syns sådär jätte mycket :)

 

Så vad tycks?

 

                                            

Provar att flytta över inläggen

Ska flytta över inläggen till Nouw. har inte bestämt än hur jag ska göra med flytt till annan portal. Får kolla och se vad som händer. Skriver såklart om det blir flytt!

 

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 1951726770"

Det är något fel på statistik mäten

För en vecka sen hade jag jätte bra besökarsiffror. Nu helt plötsligt har det börjat gå ner? Jag kanske inte har en så jätte blogg kanske inte super kul heller. Men det konstiga är att jag vet att en del dagar så har jag haft fler än till exempel 3 besökare? Så helt enkelt något fel på mätaren. Börjar bli så trött på alla for.me bugar ( heter det så?) Det är fel på bild uppladningar, det är fel på statistik. Man borde kanske verkligen försöka satsa på en annan blogg portal ändå.

 

1- års present till en prinsessa

Snart fyller min systerdotter 1 år! Oj vad detta år gått fort. Eftersom jag bara har pojkar så kommer det bli lite extra kul att hitta en present till henne. Skulle vilja hitta något som är riktigt flickligt. En docka, prinsessklänning, dockskåp eller bara något som är riktigt rosa!

Har kollat lite på http://krabat.se/. Har hittat en del saker som jag tror skulle passa henne.   Bland annat har de jättefina klänningar. Speciellt ett par stycken som jag lätt skulle köpa om jag själv hade en flicka och det är Madicken klänningar. Tycker sådana är så otroligt fina! De finns i storlek 86 så den skulle ju passa henne till sommaren. Skulle ju kanske vara något att köpa till henne nu när hon fyller år?

Hittade även jättefina dockhus. Fanns även massor med tillbehör man kunde köpa till. Skulle ju både vara roligt och ett fint 1-års minne. Något  hon kanske kan spara till sina egna barn också.

 

 

Här hittar ni i alla fall Lisabet klänningen. 

http://www.krabat.se/madicken/klanning-lisabet-med-forklade.html

Trycka fötter och händer

Vi köpte ju ett kitt från lekmer, bambam tror jag det hette? Hur som helst skulle vi trycka Ozzys fötter och det var ju bra katastrof! Det var ju omöjligt att trycka antingen blev gipsen för hård eller för lös. Så jag gav upp efter 3 försök och slängde skiten. 

 

Men vi kom på ett annat sätt att trycka fötter. Vi tog vanlig play-doh lera och tryckte i. Har låtit den legat och torka och nu så kan vi hänga upp dem. Så tänk så lätt det kan vara och billigt.

 

Jag pratar inte pengar med folk

Något av det värsta samtalsämnena som finns är just pengar.  Jag hatar folks gnäll över hur lite pengar dem. Eller om tjat att vi ska hitta på saker och jag jämt måste säga vi har inte råd. Sedan om att folk tycker vi är snåla?  

 

När personer sitter och klagar över deras ekonomi som är på över 30 000 i månaden och dem har nästan exakt samma utgifter som oss sitter och gnäller på att dem inte har pengar och skulle vilja tjäna mer blir jag lite små sne. Jag sitter oftast bara  och nickar, håller med.  Ibland berättar jag hur mycket pengar vi får in i månaden då blir det oftast tyst.  När någon säger att vi är snåla kokar det lite inom mig.

 

Jag tänker såhär. Vist vi har ett sparade på ett par tusenlappar, vist vi skulle kunna bjuda till lite extra ibland men det betyder att vi inte har en budget om något skulle hända. Skulle vi stå där med ett trasigt kylskåp eller en sjuk hund skulle vi inte ha pengarna direkt till det. Då skulle folk bara stå där och säga " Nej va tråkigt". Inte fan skulle dem betala det till oss? Därför måste vi tänka på att alltid ha en budget eftersom vi inte kan betala en sån stor sak på våran månads inkomst.  Vi är lite småsnåla med bensin och hur mycket vi åker, Vi planerar våran mat och inköp noga för att få det att gå ihop. Därför känns det surt när man ska slänga ut pengar för att göra någon annan nöjd när vi själva inte kan unna oss så mycket.

 

Vist känns det som vi köper nya saker hela tiden. Men det är just för att vi alltid sparar och köper saker vi behöver.

 

Vi har runt 20 000 i inkomst och vi har 3 barn, en hund och är två vuxna. Vi går runt varje månad. Med ett litet sparande till barnen och oss själva. Sug på den karamellen ni!

 

2 kg på en vecka!

Yes! 2 kg ner denna vecka! Det är verkligen en kick att se kg rasa ner. Man blir så glad och motivationen blir bättre. Sen växer ju såklart självförtroendet och det viktigaste av allt.. Jag kommer snart i mina gamla byxor jag kunde ha innan graviditeten. Det är ju lite det som är mitt mål i alla fall så bara fortsätta kämpa nu!