carolink 3 barns morsan!

Kategori: Träning

Träning..

 

Jag har tagit in motionscykeln och äntligen börjat träna! 20 minuter på cykeln nyss och det kändes skit bra!

Måste verkligen börja träna igen eftersom mina knän börjar göra så för jäkla ont! Känner mig som en kärring när jag ska ställa mig upp när jag suttit på golvet. Usch stel och tråkig haha.. Man är ju bara 27 och kroppen ska hålla många år till.

 

Passade på nu när Zandor, Matteus ville kolla på loranga och Ozzy fick stå bredvid mig när jag cyklade så satt jag och pratade med honom under tiden. Sån underbar unge som verkar vara så otroligt nöjd med livet. Han blir jätte glad när man sitter och pratar med honom också. Så win win win dessa 20 minuter! 

 

Nej nu måste jag göra annat!

 

Passa på att mamma träna medans det finns snö!

Det är ju sjukt bra träning att dra sina barn i pulka. Ojoj! Det funkar ju både för en som är tränad och som jag. Är så otroligt otränad just nu att det inte finns. Känns som jag tappar alla muskler och känner hur jobbigt det är bara att gå efter några minuter haha. 

Som sagt att dra sina barn i pulka är ju bra träning samtidigt som det underhåller barnen. Vill man köra hårdare så kan man ju gå till en backe och gå upp för backen, låta barnet åka ner medans man själv joggar ner, sedan drar upp barnet igen. Tada! 

 

Det är så lätt att få in lite träning i vardagen ;)

 

Att få in träningen samtidigt underhålla barn.

Snart börjar det bli dags att sätta in lite träningen i vardagen igen. Promenader är en självklarhet varje dag, speciellt när man har hund. Men man vill liksom få in lite mer än så för att få bort gravidkilona.  Så idag kom jag ju bara på en sån bra grej. Inte super mycket träning, men det ger i alla fall något. Ja det gav ganska mycket för röven måste jag säga haha.

 

Det kändes i röv och i lår med detta. Nu till själva träningen.

När man har barn är det svårt att få tid till att träna och många barn älskar ju tv-spel. Så jag startade vårt nintendo Wii och startade wii fit plus.

På den finns att man kan cykla och mina kära mammaläsare just denna aktivitet på spelet är så att man ska stå på plattan och "trampa" och styra med kontrollen.  Jag gav Matteus kontrollen och jag stod på plattan och blev motorn till cykeln. Han blev supernöjd när han fick styra runt och jag fick stå där som den otränade mamman jag är och stampa på! Det som är ännu mer perfekt för just mig är att min röv har lagt på sig nästan allt fläsk som hamnat på kroppen. Så detta är ju något jag kommer försöka med några gånger i veckan i alla fall.

 

Så se man kan få ihop träning fast man är 3 barns morsa ;) 

Kanske ska tillägga att dem två minsta sov och vagnen har jag nära för att kunna söva om Ozzy om han skulle vakna till.

Plus egen tid med det äldre barnet. Kan det bli bättre?

 

Ta tillbaka sin kropp

Ja nu kommer ni börja få följa mig när jag ska tillbaka till min drömkropp. Eller i alla fall till en normal vikt igen. Imorse vägde jag mig och resultatet gjorde mig glad.  68.9! Min inskrivnings vikt! Så alltså 4-5 kg kvar till min start vikt som jag hade innan jag ens blev gravid. Sen ska vi inte prata om vad jag vägde innan jag blev gravid med Matteus haha. Men första målet är 65 kg. Nu börjar jag kunna ta korta promenader i alla fall, så bara att ta sig ut och röra på sig så mycket som det går :)

 

Bra jobbat tjejen!

Ger mig själv lite beröm på axeln idag. Cyklat igår och idag,sen var jag ute på promenad igår och ska även ut idag för att möta upp en polare och hennes barn för lite lek i parken.  Jag har verkligen börjat bli duktig på detta med att cykla, 20-30 minuter känns så lite. Men samtidigt är det kanske den korta tiden som gör att jag faktiskt sätter mig på den där motions cykeln nästan varje dag. Jag hinner både cykla och göra annat när Zandor har sin första sovstund på dagen.

Matteus får göra sånt som inte lillebror kan vara med på eller kommer och förstör. Så nu ville Matteus spela tv:spel perfekt så hinner jag cykla. Sen brukar vi dega, rita, måla, kladda ja ni fattar sånt som inte ska hamna i en 1 årings händer eller mun för den delen :)

 

 

Man måste ju hålla igång!

Cykel 20 minuter check!  Blir så stolt över mig själv varje gång jag suttit på den där cykeln. Sedan väntar även en promenad idag så bra med motion får jag. Solen skiner även nu så man ska väl passa på också efter dessa regniga dagar. Har ätit otroligt mycket skit dem senaste dagarna så känner att jag verkligen måste röra på mig nu. Igår blev det bra mat och idag blir det kanske lite lite lördagsgodis :)

 

 

 

Hur hinner man träna när man har små barn?

Nu har jag kört mina 20... eller blev nog 25 minuter på cykeln idag. Försöker cykla nästan varje dag med 1-2 dagar vila. Sedan ska jag bli bättre med promenaderna. Finns så mycket bra med promenader när man har barn. Matteus får göra sig av med massor av energi, vi får friskluft alla tre, barnen lär sig nya saker och Zandor får öva på att gå i skor över stenar och rötter. Det är jätte nyttigt att komma ut. Just nu har vädret varit sådär också. Men idag ska vi försöka, även om det bara är på gårdens lekplats

 

Men hur hinner man med dessa 20 minuters cykelstunder? Jo jag kör varje tid varje dag, då Zandor har sin första sovstund. Jag har sådan enorm tur att Matteus är så duktig på att leka själv dessa 20 minutrar. Så tada då hinner jag, det bästa är att det blir en rutin för mig varje dag. Jag erkänner att ibland får Matteus sitta och kolla på sin favorit film så då är datorn "barnvakt". Vilket många föräldrar skriket hej vilt åt känns det som. Men det är även ett sätt för honom att varva ner så tv eller film ibland är helt ok och kanske till och med bra så barnen som sagt varvar ner. Beror kanske på barn också?

 

Nej nu ska jag inte skriva mer för Zandor sover fortfarande och brukar även hinna med en egenstund med Matteus. Så tänkte göra något kul som inte lillebror kan vara med på. Leka med lera, rita, måla och ja sådana saker. Nej ut och slut!

 

 

Yes 20 minuter cykel!

Tänkte försöka komma igång att cykla 20 minuter varje dag. Så mina knän håller sig. Så idag tog jag mig upp på motionscykeln och trampade och trampade! Var lite jobbigt i början men sen rulla det på faktiskt. Dem sista minuterna stirrar man bara på klockan och tycker det helt plötsligt blev jätte jobbigt. Tänkte att jag inte skulle gå upp så mycket heller under denna graviditet, ungefär som Zandors. 7 kg med zandor och 19 kg med Matteus. Får se vad vikten stannar på denna gång.

Duktig tjej idag!

Igår var jag duktig och även idag har jag varit duktig. Har nämligen tagit tag i mitt cyklande igen. Så nu är man ändå hyfsad fri från förkylningen och kan sätta fart igen. Man får så dåligt samvete när man inte tränar eller ens rör på sig. Jag får faktiskt panik om jag inte rört på mig ordentligt. Dåligt med promenader nu också, men vet inte. Har helt enkelt ingen lust med promenader längre. Blir att gå ut på gården och sparka boll, leka i sandlådan eller gå till lekparken. Vist då blir det en liten promenad men ändå. Vill ut på min 8 km promenader.  Men ja jag har hittat motivationen till att cykla igen, vilket jag brukar ha svårt med efter att man varit sjuk.

 

Motivationen till att träna

Idag har jag cyklat mina 20 minuter och nu har jag gjort detta i 4-5 dagar? mitt minne alltså, inte det bästa kan jag säga. I alla fall har jag hållit igång nu några dagar och knäna börjar redan kännas bättre. Känner mig inte alls som en 60 årig gammal dam. Ibland gör det ont när jag ska resa på mig, men inte alls lika ofta som förut. Det är lite skrämmande egentligen att man redan har så ont i knäna. Okej jag har någon typ av skada i knäna. Har varit och kollat det 3 gånger redan, men vad? Ja det kan läkarna i vanlig ordning inte säga. Det är antingen det ena eller det andra, man ska testa det eller det. 

 

Tycker ändå knäna har givit mig bra motivation till träningen. Man måste ju hålla igång av andra anledningar också. Speciellt som gravid. Känner mig dessutom piggare!   Så nu klappar jag mig själv på axeln för idag och hoppas jag kommer upp på cykeln imorgon med.

 

Måste hitta motivationen!

Nu måste jag börja träna! Har tappat allt vad motivation heter. Den finns liksom inte! Jag bryr mig inte längre om att min mage dallrar. Vilket jag skulle göra en jätte grej av förut. Kanske betyder att man faktiskt har mognat? Men jag måste träna för att må bra. Mina knän som jag haft problem med sen 15 års ålder måste få träna. Märker nu när jag inte alls gör mycket så börjar dem göra ont. 

 

Så en motivations poäng på det!

 

Sedan är jag ju gravid och för att må bra genom en graviditet måste man faktiskt röra lite på sig. Det håller både illamående borta och yrsel. Säkert mycket annat också.

 

Så en till motivations poäng!

 

Sen då? Sen är det mest undanflykter och lathet som gör att jag inte sätter fart tror jag. Kan ju inte säga att tiden inte räcker till. Jag har ju ändå tid att sitta och skriva sånt här. Så idag har jag cyklat på motionscykeln 20 minuter.  Nu ska jag försöka börja röra på mig så mycket som möjligt. Så fort jag har tid! Syskonvagnen är trasig så att ut och gå känns sådär. Såklart går vi ut ändå för Matteus och Zandors skull. Men blir liksom inte så högt tempo på det.  Så nu måste jag bli motiverad till träning!

 

Konsten att motionera med barnvagn

Idag blev det en 8 km promenad igen. Under promenaden dog min telefon, blir tokig på den. Hade nästan fullt när jag gick sen försvann bara allt batteri. Jaja shits happens! Men i alla fall så gick jag på i nästan samma tempo som dem andra gångerna.

 

Men Idag slog det mig hur jag egentligen går när jag går med barnvagn. När man blir lite trött hänger man lite på den istället för att gå rakt i ryggen till exempel. Så idag när jag gick försökte jag tänka lite extra på det och gå rakt i ryggen och inte hänga på den haha. Har faktiskt fått ett tips om hur man ska gå med barnvagn upp för backar, man ska försöka ha barnvagnen nära sig och ha böjda armar. Alltså inte raklångt och se ut som ett upp och ner vänd L.

Hoppas ni förstår hur jag menar. Haha

Att promenera måste bli en vardags grej

Ja idag kom vi ut igen på en långpromenad. Egentligen borde promenader inte vara så märkvärdiga, dem borde vara lika viktiga som maten är.  Men på något sätt blir ändå lång promenader och motion något som gör att man är duktig.  Det ska inte vara en big deal längre. Men måste ju bara visa hur duktig jag varit hehe för nu börjar det gå bra att komma ut på dessa promenader :) 

 

 

Långpromenad i solen

Idag blev det en hurtig promenad i solen, Johan var med och fick upp tempot lite. Gick fortare idag än sist vilket känns otroligt bra.  Så idag har jag fått lite motion och jag blir ändå förvånad att en sån här promenad förbränner 400 kalorier? Egentligen krävs det så lite för att göra skillnad i sin träning. En promenad ger ju ganska mycket, okej att springa ger kanske mer och så vidare. Men bättre än ingenting alls. Är stolt över mig själv :D

 

hemma träning

Regnet öser ner idag så får bli lite hemma träning tänkte jag. Armarna kan behöva sig en omgång. Upptäckte ju att jag inte alls är i samma form som förr. Jag borde inte bli så förvånad egentligen. Men det är bara att köra på så är jag på topp snart igen.. Hahaha tror jag ja!