carolink 3 barns morsan!

Kategori: Teneriffa resa nr 3!

Dag 8- Hemresa

Jaha så kom dagen då vi åkte hem. Hann inte med så mycket denna dag utan var bara frukost och packa i stort sätt. Sedan mot flygplatsen. Sist vi åkte från Teneriffa var det jätte trevlig personal vid kontrollen denna gång inte så trevlig. Återigen undrar man varför dem är så bittra? och varför dem säger så olika saker? Jag fick ta med mig vatten till barnet men Johan fick inte ta med Vatten till barn? Sedan fick jag inte ha på bärsele här men det fick jag i Sverige. Vilket gjorde allt mycket mer komplicerat och jobbigt. Men men bara att lyda och följa. Planet var försenat ungefär 1 timme om inte mer. Men på väg hem var det trevlig personal i alla fall.

 

Väl på Arlanda runt 10 på kvällen tog det tid innan vi fick våra väskor. Jag gick runt med Matteus för att han inte kunde stå stilla. Helt plötsligt springer han fram till bandet där väskorna ska komma. Jag säger till honom att stanna och han stannar, precis när jag ska ta hans hand tar en jävla kärring tag i hans arm. Utan att säga något vare sig till honom eller till mig så drar hon honom i armen bort från bandet. Jag blev skitförbannad och hoppas hon hörde när jag sa " Rör inte mitt barn tack!"

Han stod bara framför henne, det kom inga väskor och jag skulle precis ta honom. Hon kunde väl vara lite vänlig och i såna fall säga något till honom som. Nej med en bitter blick tog hon tag i hans över arm och verkligen drog bor honom. Ååh jag blir så arg när jag tänker på det. Okej om jag inte hunnit fram och han börjat klättra på något, eller om det kom väskor som folk skulle ta. Men det gjorde det inte!!

 

Dag 7 Teneriffa- Djungel park

Sista dagen blev en tur till djungel park. En park som inte ligger så långt bort där vi bodde. Går gratis bussar ditt så det är lätt att ta sig på det sättet. Det var 3:e gången jag vari parken. Johan och Alex har haft praktik i denna park när vi gick i gymnasiet. Så dem känner två som jobbar där. Tyvärr fick vi inte tag i dem i tid och dem jobbade inte så träffade aldrig dem denna gång. Dem hade gjort om i parken så det fanns lite nytt att kolla på. En jätte mysig park med djungel tema. Massor med växter och djur att kolla på. Rovfågelshow, sjölejon och fågelshow finns att kolla på.  Fågelshowen är så mycket bättre än Loro parques. Så otroligt häftig måste jag säga.

 

På kvällen blev det vår sista middag ute på en kina restaurang som hade buffe. Jätte god mat! och för endast 70 kr. Vi hade dock oturen att ha en sur kärring i bordet bredvid. Matteus uppförde sig faktiskt väldigt bra, vist han äter fortfarande en del med händerna och han är väldigt social så han satt där lite halv kladdig och försökte få kontakt med denna kärring. Men hon gav honom bara honom en blick som om han äcklade honom. Sedan i slutet av middagen började såklart Matteus blir trött då började han små gnälla lite och ville ha sin snuttefilt. Johan sprang in för att hämta servetter och torka av honom innan han fick sin filt så inte den skulle bli kladdig. Kärring bredvid sitter bara och skakar på huvudet! Vist att det finns människor som inte tycker om barn men då kan man väl göra det lite diskret! Inte sitta och råglo och sedan göra fula miner.

 

Men Matteus fick det kul till sist. Han fick testa att åka runt i en radiostyrd bil! Alltså vi styrde den, han är lite för liten att köra själv. Men var så jäkla kul. Tjejen som stod där försökte få honom att välja en sportbil som blinka och lät men  nej nej han skulle ha en helt annan haha :)

 

 

 

Dag 6 Teneriffa

 

Dag 6 på Teneriffa den 10:e januari, min födelsedag.

 

Egentligen gjorde vi inte så mycket denna dag. Var ute och kollade lite i butiker. På kvällen hade killarna bokat bord på en restaurang och personalen kom ut och sjöng. Pojkarna hade även beställt en tårta som det var tomtebloss i.

Ja egentligen hände det inte så mycket mer denna dag :)

 

 

Dag 5 Teneriffa- Loro parque

Vi åkte iväg på en utflykt till andra sidan ön där Loro parque ligger och gick såklart på djurparken. En väldigt fin park med massor av fåglar. Parkens huvudgrej från början är just fåglar så här kan man hitta nästa alla tamfåglar.

Parken har även späckhuggare, delfiner, sjölejon och massor med annat. Har hört en del som dissar späckhuggarna för djurhållningen. Vist bassängerna för 6 späckhuggare ser ganska litet ut. Men samtidigt om man tänker efter så finns det en späckhuggare i gänget som inte skulle leva idag om det inte vore för människan. Dem har nämligen en späckhuggare som dem hittade som unge i havet. Han/hon är döv och kom på så sätt bort från sin flock i det vilda. Denna individ skulle inte klara sig i det vilda. Så på det sättet är det ju faktiskt bra. Sedan är dem ju faktiskt flockdjur så att sätta detta djur helt själv är ju inte heller direkt snällt. Sedan finns det dem som tycker det är fel att man tvingar djuren att göra konster och så vidare. Men detta är ju faktiskt miljöberikning för djuren så dem inte får stereotypa beteenden.  Ja man kan nog snacka om det hur mycket som helst och ja jag tycker det är fel att hålla så stora djur i så små bassänger och så många.  Men men inte jag som gör lagar och regler.

 

Så från det ena till det andra...

 

En sak som gav oss en liten chock var hur dyrt plockgodiset var i parken typ 3-4 euro per 100 gram! Vi tänkte ju inte på priset utan plockade lite av varje. Det blev dyrt godis kan jag säga! 260 kr!

 

Men men här kommer i alla fall bilder från parken..

 

 

 

 

Dag 4 Teneriffa

 

Lek på hotellets lekpark blev det lite varje dag och sedan tror jag vi badade 3 gånger sammanlagt i poolen. Det var faktiskt varmt. Matteus föredrog barnpoolen med vatten rutschkana. Sedan blev det en promenad till en leksaks butik för att shoppa lite grejer till Matteus och present till hans kompis. Kan ge er tips på att barnprodukter är väldigt dyrt på Teneriffa i alla fall vid turist områdena. Vi var tvungna att köpa nya nappar till Zandor och 3 nappar kostade 130 kr! Såg även att blöjor var dyrt och  barnmat av märket nestlies är dyrt så tänk på att packa ordentligt med sådant.

 

 

 

 

 

Dag 3 Teneriffa

Dag 3 blev en dag på stranden. Det var andra gången Matteus såg havet, eller han var bara 8 månader när han såg det första gången så då skrek han bara när han kände vattnet med fötterna. Denna gång fick jag med honom ut i famnen. Han upptäckte väldigt fort att det var saltvatten när han tappade nappen. Han älskar salt! Så han ville doppa sin napp hela tiden haha. Kanske inte så jätte bra ide, så blev ett snabb dopp för honom. Jag satt mest med Zandor under ett parasoll och pojkarna lekte i sanden ett bra tag. Sedan en sväng på stan som alla andra dagar och en god middag :)

Har väl egentligen inga bra tips för stranden.

Men lite tänkvärda saker kan vara att vara där antingen innan 11 eller efter 15. Mellan dessa timmar står solen som högst och det är varmast, mer risk för bränna. Sedan är det mindre folk på stranden innan 11. Använd uvdräkt till barnen.  Matteus hade badshorts på stranden men solkräm. Var inte där så jätte länge.

 

 

Dag 2 Teneriffa

Blev en långpromenad för att kolla oss omkring. Vi har ju varit där förut så vi visste vart allting låg. Men Alex har aldrig varit där så vi fick visa honom runt lite. Vad finns för tips när man går lite längre sträckor med barn? Ja egentligen ganska självklara grejer för en del. Men en del super bra saker som jag själv kom på och är glad att jag tog med är en tunn filt att hänga på suffletten så inte solen sken rakt i ansiktet  på barnen när dem sov, eller på Zandor som är så liten som inte ska ha någon sol alls egentligen. Sedan termos! Super bra när man ger ersättning eller gröt. Lätt att bara stanna vart som och man behöver inte oro sig eller springa runt och leta micro.

 

Varmt och fint väder hela dagen. På kvällen satt vi vid hotell baren och käkade popcorn.

 

Vi bodde på compostela beach. Nära till stranden och till butiker. Tips är att försöka gå en bit bort, där hittar man billigare mat, souvenirer och annat! :)

 

 

Dag 1 Teneriffa

Får skriva en liten sen dagbok om vad som hände varje dag. Så dag 1!

 

Vi gick upp halv 6 och fixade oss för att sedan få skjuts ut till arlanda av Johans föräldrar.  Incheckning och allt gick bra. Trevligt folk vid bagage kontrollen. Inte ofta det händer tycker jag, ofta bittra miner. Känns som det är en del av deras jobb att se bittra ut och vara så otrevliga som möjligt. Men denna gång var det en trevlig tjej som satt där. Så tummen upp för denna tjej!

 

Tiden gick väldigt fort på Arlanda helt plötsligt var det dags att gå på planet. Tips på Arlanda är att ta med bärsele till mindre barn! Vagn där man kan sätta större barn under 15 kg och lägga handbagage finns direkt när man gått igenom kontrollen. Sånt som jag tycker är skönt att veta i alla fall men som man inte tänker på kanske första resan med barn.

Flygresan gick fin fint! Bättre än vad jag trodde faktiskt. Hade väntat mig en skrikig bebis. Men det var jätte trevliga flygvärdinnor som stannade till och log mot Zandor. Tummen upp för dessa underbara människor!Tips på flyget är att ta sunclass med extra benutrymme. Finns plats för vagga eller liggdel för bebisar under 12 kg. Kostar en slant extra. Men lovar det är så värt det!

 

 

 

Väl nere på Teneriffa var det varmt såklart, vi fick vänta bra stund innan vi fick våra väskor. Svårt att underhålla Matteus under denna tid. Men vi fick springa runt där det inte var så mycket folk.

Bussen tog 20 minuter till hotellet och väl framme på rummet så kollade vi in vagnarna vi beställt ( beställt baby paket).

Båda vagnarna var trasiga i selena så var tvungen att springa iväg och byta vagnar. Såklart lite små surt att behöva göra det första man gör.  Men var även tvungen att fråga efter en barngrind då vi hade öppet från uteplatsen. Tips till er som reser med ving i alla fall. Finns jätte fina och bra vagnar att hyra så man slipper ta med egen! sulky vagn, men funkar fint för en 4 månaders i alla fall.  Som sagt så byte vi vagnar och fick jätte bra vagnar efter det. Jätte nöjda vart vi.

 

Ja sedan hann vi med att bada lite och sedan vart det dags för middag. Blev en lite amerikans restaurang. Jätte god mat! Dock tycker jag det känns som det blivit lite dyrt på Teneriffa med mat?  Billigare än i Sverige är det ju men känns ändå som priset gått upp. Kan bero på hur euro står kanske.

 

Blev hur som helst en lyckad första dag!

 

Vad mycket det är att tänka på

Ojoj man blir tokig på allt man måste tänka på innan man åker iväg någonstans. Djuren lämnade vi igår och alla på olika ställen också. Reptilerna hos morsan, kaninen hos Johans föräldrar och fågeln hos hans bror. Det tog hela dagen bara det! Sedan började vi små packa för en vecka sedan för att veta vad som behövdes köpas och nu är ju såklart allt det klart.

 

Men nu har jag gått och blivit förskylld också så måste ändå till apoteket för att köpa snorpapper och nässpray. Hoppas bara barnen slipper denna förkylning.Sedan idag har jag städat, tvättat  packat det sista. Sånt som man behöver i vardagen liksom. Det är världens planering att resa med två små speciellt Zandor som ska ha ersättning, lite gröt, någon fruktpure. Matteus har bara sin välling. Sedan blöjor i mängder! Man vet ju aldrig vad som kan hända, vist det finns blöjor där ut i fall att. Men har för mig att dem var dyrare där. Sedan tänka på kläder och bra och ha saker. Som små filtar att lägga över vagnen så inte solen skiner på dem hela tiden om dem sover. Vad man ska ha på planet för att dem ska underhållas och vara lugna.

 

Men nu verkar det mesta klart! Väntar bara in Johan nu sen ska jag plocka ur sista maskinen tvätt, packa in sakerna i bilen och kolla runt så vi inte glömt något. Sen hem till Johans föräldrar och sova där för att sedan upp kl 4 imorgon bitti.  Jaha ja vad mer ska man säga om denna dag! Hehe nää jag skriver när jag kommer hem helt enkelt så får ni ha det så bra en vecka utan mig nu ;)

 

 

Nu drar vi till solen! Eller ja imorgon..

Teneriffa!

Imorgon drar vi till sol,bad värme och kanske en sangria. Kommer bli så skönt att komma bort men är ändå sjukt nervös över hur det ska gå med Zandor. Inatt sov han oroligt igen, tog över honom till vår säng vid halv 6 imorse och då somnade han gott och sova någon timme, sen började han gråta igen men då satte jag honom upp och det kom lite fisar la honom sedan hos mig igen och han sov 2 timmar. Kanske det jag ska göra? sätta honom upp när han är orolig? 

 

Igår kväll fick han somna i vagnen så det blev en lugn och skön kväll. Börjar förstå denna herre bättre och bättre för varje dag. Tar sådan tid bara att lära känna sitt barn tycker jag.

 

Så imorgon Teneriffa då da! Detta innebär en vecka utan blogg inlägg för bloggen åker åt sidan när jag är utomlands. Så skriver när jag kommer hem igen. :)

 

 

Packnings lista för barnen

Inte långt kvar nu! Har redan börjat skriva en lista på vad barnen ska ha med sig. Kolla lite om det är något vi måste handla och såklart så saknas det några saker. Zandor måste få ett pass, barnen ska ha en egen resväska att checka in och ett eller två par short till Matteus. Kanske några långa svala byxor till Zandor får se. Sen självklart lite till sig själv också, behöver ett par snygga sandaler. Så vid nästa lön blir det lite små shopping! Men så här ser listan ut än så länge :

 

Resa bokad och klar

Nu är resan till Teneriffa bokad och klar! Så i Januari åker vi iväg 3 vuxna och 2 barn. Kommer bli otroligt spännande att se hur det går med två barn där. Sist hade vi ju bara Matteus och det gick hur bra som helst. Kan tänka mig att det kommer vara lite jobbigare denna gång då Matteus säkert kommer vilja springa och leka. Men samtidigt så har vi ju en 5 månaders bebis som säkert inte ens kan krypa.  Nej det kommer bli så kul och jag ser verkligen fram emot det. Jag och grabbarna haha..
 
 

Teneriffa resa nr 3

Nu har vi börjat planera den 3:e resan till Teneriffa som blir av om 9 månder! Nedräkningen har börjat alltså. Denna gång åker vi med Alex. Sedan kommer vi ju ha två barn då med oss. En nästan nybliven 2 åring och en 5 månaders bebis. Kommer bli så kul! Hoppas dessutom på att denna bebis kommer vara lika lugn och snäll som Matteus. Funderar lite på vagn till resan. Man kan ju få en sulky på hotellet och har läst att nyfödda/6 månders kan sitta i liknade vagnar. Så vågar man chansa? Ska ta med bärsele tänkte jag och hoppas på att han vill vara i den. Matteus har ju inte varit överförtjust i att sitta i en sådan direkt. 
 
 
Upp