carolink 3 barns morsan!

Kategori: spindlar

Spindelfobi? Kolla inte in det här..

Idag tog jag upp vår nya spindel, som förresten har fått namnet Dagny. Tror det stavas så? Johan fick bestämma namnet på denna spindel eftersom han var så snäll och lät mig köpa den. Tanken är att ha en spindel som man faktiskt kan hantera utan att få hår som dem kan sprätta på fingrarna eller bli biten. Så idag lärde jag känna vår nya sötnos lite mer. Vilken lugn spindel! Hon var hur snäll som helst. Matteus fick testa och ha henne i knät en stund och han var super duktig! Verkligen! Han satt helt stilla, för ville inte att han skulle röra henne. Just för att han faktiskt kan var lite hårdhänt ibland och det är inte som en kanin direkt.  Så han satt och stor log och bara kollade på spindeln medan den gick runt i hans knä. Så stolt över min pojke! :D

 

Nytt husdjur

Idag har vi varit ute och åkt en sväng. Först till Bålsta där Johan skulle ha personalmöte och jag passade på att träffa en vän. Sedan drog vi till Uppsala, lite shopping på rusta och sedan till min favorit butik! En reptil butik som har allt reptildjur, växter, terrarium, stenar, bark, foder ja allt. Tanken var först att vi bara skulle handla lite mat till djuren och kalk som ödlan och sköldpaddan måste ha på sin mat. Men det blev en litet djur med hem också. Nämligen en spindel, närmare bestämt en Grammostola rosea. Eller det svenska namnet rosahårig chilespindel. Så otroligt fin och snäll spindel. En bra första spindel för er som är intresserade av att skaffa.

 

Vart tog den söta lilla spindeln vägen?

Skulle ni våga sätta er fot i ett hem där det går en lös tarantella?  Ja i tisdags upptäckte jag bara några minuter innan vi skulle få besök av bvc sköterskan att våran spindel inte verkade vara i sitt terrarium. Jag undersökte inte saken närmre heller eftersom hon när som helst skulle ringa på dörren. Vet att en del är extrem spindelrädda. Låtsades som hon var i terrariet. Senare på kvällen öppnade jag och kollade igenom hela. Ja hon var borta, men hon hade inte hunnit långt tack och lov. Men hade vi haft altandörren öppen hade hon nog varit borta för gott. Eller ja till någon skulle hittade henne och skrikit i panik haha.

 

Akvarium och terrarium

Köpte ju lite plastväxter igår till akvarium och terrarium. Blev faktiskt riktigt snyggt i akvariet, terrariet saknas det något tycker jag. Eller pinnen som jag satt fast växterna på ska flyttas och sedan kanske man ska plocka in lite mossa eller något för att få lite mer natur till spindeln.

 

Nu har vi i alla fall lite grönt i akvariet och nu ska vi försöka lite smått att få dem riktiga växterna att överleva men nu kännas man inte lika stor press eftersom det ser i alla fall fint ut. Är grymt sugen på att köpa en liten ål att ha där i.

 

Vår spindel och reptiler

 

Vår spindel ömsade för någon dag sen och är nu jätte fin i färgerna så var bara tvungen att ta en bild och visa er! Sedan våra små sötnosar som flyttat in i sitt nya terrarium. Man säger att reptiler inte har några speciella känslor utan att dem bara lever på instinkt. Men ibland undrar jag, för Mona-lisa och Dodgie är ofta nära varandra och håller ofta ihop om dem är ute på större ytor.

 

 

 

 

 

Spindeln

 
Ni måste ju få se hur fin spindeln har blivit också. Sist fick ni bara se terrariet ;)
 
 

Spindel terriaret

Nu har spindeln fått det lite finare i sitt terrarium. Nu har hon ju även vuxit till sig ordentligt så nu försvinner hon inte i terrariet hon bor i.  Eller jo nu ljög jag lite det gör hon vist det. Eftersom hon kryper och gömmer sig. Men ja ni förstår vad jag menar. Vi har i alla fall använd grus som botten matrial, murgrön, en gren vi hämtat ute och sedan stenar som Matteus plockar med sig in vid varje promenad. Sedan en döskalle. Egentligen gillar jag inte att ha onaturliga saker i djurens hem. Men ja den är ju lite snygg att ha där måste jag erkänna. Så här blev resultatet..
 
 
 

Spindel Sigrid växer

Ja spindeln skriver jag lite om. Hon har precis ömsat och fått fina färger. Hon har börjat bli riktigt stor. Så svårt att förstå hur liten hon var från början. Skulle ha fotat henne bredvid ett mynt eller nått. Men stor har hon börjat bli och hon ska bli så mycket större. Hon har varit lite kräsen på mat, men dem kan ju matvägra upp till 2-3 månader har jag läst. Så det är nog ingen fara med henne. Längtar tills hon kan flytta in i terrariet så man kan få fixa fint där någon gång.
 
 

Spindeln växer

Nu börjar hon bli ganska stor, men större ska hon bli och inte lite till heller. Men nu börjar man kunna se den röda färgen på benen och se att det faktiskt är en fågelspindel,
 
 

Ojoj mer djur?

Jaa nu har det kommit hem ett till litet djur. Det får snart räcka tycker jag själv. Men denna lilla lilla sak fick jag faktiskt. Så har inte köpt den själv. Det är nämligen en liten liten bebis spindel! En brachypelma bohemei spindel.Den är inte större än en  tumme. Så om något år kommer den vara stor och fin :D
 
 
 

Thelma

Ja thelma var min andra spindel jag hade. Tyvärr så var jag lite klumpig och känner mig nästan lite okunnig över det som hände med henne. Hon hade fått mat ( syrsor). Dem hade vart där inne i terrariet i 2-3 dagar.  Jag Jobbade en del och hann inte riktigt med att kolla djuren. Så det ansvaret fick Johan. En dag ringde han och berättade att Thelma var död. Hon skulle ömsa och syrsorna hade attackerat henne när hon låg på rygg. Det är ledsamt att det hände, men samtidigt lär man sig av sina mistag.
 
Upp