carolink 3 barns morsan!

Firat systers födelsedag

Idag är man riktigt trött. Fast man fick en ganska rejäl sovmorgon. 8:20 gick vi upp. Johan har jobbat halva dagen. Men jag  skulle iväg till min syster som fyller år idag. Så vi har varit där och firat henne med mat och tårta. Sedan har pojkarna lekt med sin kusin. Så det är vad jag har gjort idag.

Hur har eran dag sett ut?

 

Älskar att vara kreativ!

En dröm jag alltid haft är att få arbeta med något där man är kreativ. Typ författare, dans, foto. Kom ihåg när jag var liten och sa till mina föräldrar " Vänta bara en vacker dag kommer jag bli något stort" Dem skrattade bara åt mig då och ja här sitter jag och är absolut ingenting. Men ju äldre man blir ju mer inser man att man bara lever en gång. Jag har börjat skriva igen och denna gång ska den bli klar och den ska skickas in till bokförlag. Skulle ni vilja tjuvkika?

 

Sedan fotar jag ju en del och dansen är helt nere för länge sen. Men vi ska börja filma för våran youtube kanal mer tänkte vi. Så lite mer kreativ där.

 

 

Här kommer i alla fall några bilder som jag tagit med det nya objektivet. Måste säga att jag blev sjukt nöjd med kvalitén på dessa bilder.

 

Terror attack I Stockholm!

Alltså har ni hört! Nu har det hänt här i Sverige! En lastbil har kört in i folkmassa och det har skottlossning. Alltså jag får ont i magen av sånt här. Så otroligt hemskt! Nästan jobbigt. Vad kommer nästa att bli? Vart kommer det bli? Stockholm är väl mest drabbat. Nej fy tusan. Sen snackas det om att Trump har bombad Syrien och att om det upprepas så kan det bli världskrig. Usch vad detta ger mig en stor klump i magen!

http://www.expressen.se/nyheter/farlig-utveckling--det-kan-leda-till-varldskrig/

 

http://www.expressen.se/nyheter/stockholm/lastbil-har-kort-in-i-folkmassa-i-stockholm/

Lite nya saker till kameran

Jag funderade ett tag på att köpa en ny kamera. Men eftersom jag nydligen köpt en ny så blev det lite små saker till den som ett nytt objektiv. Canon 24-105 och ett batterigrepp samt ett till batteri. Ska bli kul att prova dem sen när man har lite tid. Kameran ser jätte proffsig ut nu haha. Johan var rolig om batterigreppet. " Jaha är det ett sånt, har alltid trott att det är något annat proffsigt som bara proffs har på sina kameror"

 

Så är det bara ett enkelt batteri. Fasiken vad man lurar folk egentligen.

 

När man gått med små ångest för att göra något man har fobi för blir inställd

Alltså jag vet inte om jag ska känna en lättnad eller bli lite arg. Jag skulle på efterkontroll idag och hade även bokat in för cellprov. Har aldrig tagit det eftersom jag har sådan fruktansvärd rädsla för gynundersökningar. När jag var på efterkontroll med Zandor frågade dem om jag skulle passa på att göra det. Men jag sa bara rakt ut " Nej" haha kommer fortfarande ihåg hennes min när jag säger nej. Hennes chock. Såklart så pratade vi om detta. Hon sa att hon inte kunde tvinga mig men att det vore jätte bra och viktigt att jag gjorde detta. Jag sa att jag skulle fundera och försöka komma över det. Hon sa även att jag kunde få komma ditt och ta det i små steg. Verkligen en jätte gullig barnmorska. Jag sa att jag skulle höra av mig när jag kände att jag vågade. Haha tror ni jag gjort det eller?

 

Ne. Så vid denna efter kotroll pratade jag direkt med barnmorskan om detta och sa att jag måste göra det hur rädd och obehagligt jag än tyckte det var. Så tanken var att jag skulle göra det idag. Jag har verkligen gått och haft ont i magen när jag tänkt på detta. Så idag när jag äntligen ska få det överstökat ringer dem och säger att hon är sjuk och att dem dessutom har ont om tider så jag ska ditt om en månad! Fy fan alltså. Ska försöka att inte tänka på det så mycket nu bara. Vill dessutom ha mitt preventiv medel.

 

Ja usch hur ska man känna nu egentligen?

 

Viltspår

Nu har vi varit ute i skogen och kört lite viltspår. Pajas var otroligt ofokuserad denna gång och tror jag måste lägga spår delen lite åt sidan nu när han går in i en ny period i sitt liv. Han blir ju snart unghund! Känns som det finns annat att jobba på med honom just nu. Så väntar 2-3 månader innan jag sätter igång igen. Men han har ju faktiskt varit jätte duktig en del gånger. .)

 

Älskar vår nya dator!

Jag tokälskar våran nya dator!Har inte hunnit sitta så mycket vid den än. Men får ta den tid som finns sen!  Har alltid velat ha en mac sen jag gick media men tyckt dem varit tok för dyra. Bara för att ha en liksom. Men nu har jag en och jag är kär! Kameran i denna med alla effekter tar mig verkligen tillbaka till skoltiden :D

 

Skämt bort hela familjen!

Idag har vi skämt bort hela familjen rejält. Jag och Johan köpte en ny dator till oss själva och inte vilken dator som helst utan en mac! Något jag alltid velat ha! Barnen fick välja en varsin leksak i leksaks affären.

Matteus valde en liten hund och en helikopter.

Zandor tog en pippi docka och en hund i en liten bil.

Ozzy fick ett babygym.

 

Sedan köpte vi årskort på Leos lekland till pojkarna. Ojoj har vi skämt bort dem eller? Men det händer så sällan. :)

 

Första tänderna!

Nu börjar man se Ozzys tänder komma upp. Verkligen jätte tidigt tycker jag! Men kanske tar ett tag innan dem verkligen växer upp. Matteus fick sina första tänder vid 5 månader och Zandor vid 7-8 månader. Så bara vänta och se! En del föds ju med tänder så känner att det inte är så konstigt egentligen. Men han är inte gnällig eller dreglar något. Så dem har inte spruckit igenom än eller vad man säger Dem ligger där precis under. Men snart så!

 

Påsk pyssel

Idag har vi blåst och målat ägg. Zandor var duktigare än vad jag trodde på detta. Trodde att färgen och ägget skulle hamna i munnen hela tiden. Eller att han skulle kasta iväg sitt ägg. Haha, men han var riktigt duktig! Matteus har alltid varit duktig på att måla så hans ägg blev super fina! Men han fick måla med akvarell färg på sina ägg medans Zandor fick vattenfärger. Men båda gjorde ett jätte bra jobb och äggen blev jätte fina . Nu ska dem bara torka och sen ska dem sätta upp i påskriset :)

 

Snart är det påsk!

Snart är det påsk och nu har jag fixat påskris. Fjädrarna är i och tänkte pyssla med barnen sen så vi får lite ägg i det. Påsken känns inte sådär jätte speciell egentligen. Blir lite roligare när man har barn förstås annars har vi inte lagt ner så mycket energi på påsken. Jag har väl tagit in lite ris varje påsk bara för att hålla lite på traditioner. Men vi har absolut inga påsk dekorationer här hemma, vilket känns lite tråkigt. Men Påsken är ändå inte lika mysig som julen.

 

Vilken är eran favorit högtid påsk eller jul?

Här vinner julen 1000 gånger om :)

 

 

Bilder från landet!

Här kommer bilder från landet jag tog i helgen. Tyvärr så låg jag hela dagen på lördagen och hade fruktansvärd magvärk, illamående och såna där äckliga äggrapar. Har ni haft såna där äckliga rapar någon gång? 

Blä vidrigt var det i alla fall. Så blev inte så många bilder jag ville. Men hann med en morgon promenad med Pajas själv och om jag älskar djuren och naturen. Helt underbart att vara där.

 

Dagens mellis

Idag fick pojkarna lite mellanmål eftersom vi åt så tidig lunch. Annars brukar dem bara få när dem frågar efter något att äta på eftermiddan och det är några timmar kvar till middagen. Det här med mellis är något jag inte riktigt förstår är ett måste. Jag har aldrig ätit mellis i mitt liv? Eller så har mellanmål helt enkelt legat så naturligt.  Jag tycker man äter när man är hungrig. Så om man blir hungrig mellan måltiderna så tar man en frukt, en liten macka eller kanske lite yoghurt. Men jag tvingar aldrig i mig såna mål.

 

Men men här är vad som serverades idag.

 

Smoothie gjord på 

Banan

apelsin

frysta jordgubbar