carolink 3 barns morsan!

Kategori: Resor

En resa till London

                                  

 

Har kollat runt hur man kan fixa den billigaste resan. Eftersom vi är en barnfamilj har man inte jättemycket pengar. Dessutom kostar barnen mer när de passerar två års ålder eftersom de då ska ha egen stol på planet.Tänk sen när vi har 3 barn och alla passerat 2 år. Vi vill ju gärna kunna komma iväg en gång om året. Det som verkar bäst för våran plånbok är att kombinera flyg och hotell själva och inte köpa färdiga paket.  

 

När jag har rest till London har jag bokat flyg och hotell separat och London är en stad som jag skulle vilja ta med barnen till. Har länge velat gå på London Zoo och speciellt nu när man har barn. Men London erbjuder så mycket mer! Älskar butikerna, alla sevärdheter som Big Ben och såklart Madam Tussauds! Ni som inte har planer för sommaren rekommenderar jag en resa till London. Om ni inte redan känner er färdiga med London från tidigare resor ditt.

 

flygresor.se kan man hitta billiga flyg. Så när det är dags för London resan kommer vi boka vårt flyg där. Vilket jag hoppas blir snart i alla fall. Så lätt att ta London över en helg också. Så Johan behöver inte ta ut semester för att åka. Får se när man får tid till att komma iväg. Nu har vi ju Grekland att se fram emot  i alla fall.

 

En snabb länk till er som kanske vill boka redan idag ;) https://www.flygresor.se/sista-minuten/storbritannien/london

 

                                                              

 

zikaviruset

Vill inte göra någon nojig eller rädd nu men jag själv läste detta och blev lite nojig över våran resa till Grekland. Så vad är zikaviruset. Jo jag läste i expressen till att börja med att det finns en mygga som sprider detta virus. Det finns mest runt om Karibien och Latinamerika. Men nu har det tydligen även spridit sig i europa och finns i bland annat länder som Spaninen, Italien, Frankrike, Turkiet och ja såklart i Grekland som vi ska till. 

 

Egentligen är viruset inte farligt, det kan ge ögoninflammation, förkylning och feber i stort sätt. En del märker tydligen inte ens av det. Men Det största problemet är för oss som är gravida! Det har tydligen gå till fostret och ge barnet massa olika fosterskador.

 

Så gissa om jag är nojig för att åka nu. Egentligen tror jag detta virus har funnits ett tag. Media är ganska duktiga på att skrämma upp folk. Men såklart blir man extra nojig eftersom man är gravid. Men frågan är om det är en sån stor grej egentlige. Står att i en del länder är det  jätte liten chans att ens få det medans i andra länder är chansen större. Men det står ju inte så mycket om just Grekland.

 

AJa massor med myggmedel får man ta med och akta sig för myggan som mest är aktiv vid skymningen tydligen.

 

Läs mer om detta på:

 

www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2016/januari/fragor-och-svar-om-zikavirus/

Sas i strejk

Ja för er som missat så har ju flygbolaget sas gått in i strejk. Detta har orsakat en massa inställda avgångar både ut och för resande som ska hem. En av dem är faktiskt min mamma haha! Hon sitter på Rhodos och väntar på att något plan ska hämta dem. Tycker det står allt för lite om dem som faktiskt ska hem från något land. Bara om dem som ska åka iväg, att dem inte ens behöver åka till Arlanda.

 

I alla fall så har tydligen plan börjat gå ner till Kreta för att hämta hem folk. En del hade suttit där 2 dagar extra. Mamma väntar fortfarande och dem har fått komma till värsta lyxhotellet tydligen med helpension. För er som inte vet vad helpension är så är det att frukost,lunch och middag ingår. Vet inte om detta är något bra egentligen. Vist dem missar arbetsdagar som jag inte vet hur dem löser med semester eller så. Men ändå gratis lyxhotell och buffer. Men ja vad ska dem göra. Får se när dem kommer hem.

 

Inte nog med detta så upptäckte jag igår att alla priser på resor stigit! Även vår resa med 1500! Tur att vi bokade när vi bokade. Men det är väl bara för att alla sas resenärer ska bli erbjudna en ny resa och det är ändå 50.000 som blivit drabbade. Är glad att vi bokade tidigt som sagt. Ibland har man tur :D

 

 

Att resa med barn

Nu har vi nog bestämt oss för en Grekland resa!  Inget bokat än, vi väntar lite för att se om priserna sjunker lite.  Det är så otroligt mysigt att resa med barn! Folk blir förvånade när jag säger att jag faktiskt tycker det är roligare att resa sen vi fick barnen.

 

Det är ett sådant tjat från en del att man ska ut och resa innan man skaffar barn. En del som säger " Åh jag önskar jag hade rest mer innan jag skaffade barn" Men ut och res då! Okej att gå ut och festa kan man ju kanske glömma när man har barnen med sig. Men att sitta på en mysig restaurang och ta med sig barnen går jätte bra!  I alla fall med våra barn. Många hotell har barnanpassat som det vi varit på där kan man ta med drinkar upp på rummet. Eller ja det är ju oftast så billigt med alkohol så då kan man köpa och göra egna.

Jag bryr mig inte så mycket om alkohol, jag dricker knappt ens när jag kan dricka.  Jag njuter av att komma bort, slippa dator, mobil, tv:n och ja vardagen.  Ja jag stänger faktiskt av min mobil när jag är utomlands.

 

Men åter till detta med att resa med barn. Nu är jag kollat resor ser jag att inte alla erbjuder saker som vagn eller spjällsäng. Detta är så otroligt skönt att ha klart innan man åker, att man slipper släppa med sig vagn. Har man riktigt små barn som inte kan gå så är bärsele att rekommendera att ha på flygplatsen. Arlanda har i alla fall vagnar som man kan sätta barnen i både små sulky vagnar att låna och vagnar som man lägger handbagage på och har barnet i, som kundvagnarna på ica ni vet. Dem finns efter man gått igenom kontrollen.

 

Det många är rädda för tror jag är flygresan med barnen. Att det ska skrikas och bråkas. Jag har blivit otroligt förvånad över våra små. Vist Matteus är nästan alltid snäll, men Zandor trodde jag skulle skrika hela vägen till Teneriffa. Men vet ni vad? det gick hur bra som helst!  Lita bara på er själva! Tips på långresor ta extra benutrymme då finns oftast en vagga också för små barn under 10 kg. Personalen är oftast jätte förstående och jag fick till och med gå in i matcabinen ( heter det ens så?) i alla fall där flygvärdinera håller till och vagga Zandor i mina armar tills han somna.

 

Det är jätte mysigt att resa med barn. Matteus skiner alltid upp lite extra när vi varit utomlands även om han varit så liten. Nu börjar han förstå vad flygplan och han blir jätte glad när man säger att vi kanske ska ut och flyga. Zandor stortrivdes på Teneriffa i alla fall. Känns som man kommer barnen närmare just för att man kopplar av mer själv. Önskar att fler vågade ut och resa med sina barn. Vist sen finns det ju dem som inte vill för dem tycker det är så onödigt att resa när barnen är så små för dem kommer ändå inte ihåg resan. Men även om dem inte kommer ihåg längre fram i livet så njuter dem i den stunden. Bad i poolen, äta massor med gott, leka på stranden, se och upptäcka något helt nytt.

 

Oj vad mycket det blev här nu. Ja jag längtar verkligen till vår nästa resa och hoppas på att det går bra även denna gång :)

 

Upp