carolink 3 barns morsan!

Kategori: reptiler

En kompis till Mona-lisa

Eftersom min ödla Dodgie  dog för ett tag sen så har vår sköldpadda mona-lisa sett lite ledsen och ensam ut. Hur kan en sköldpadda se ledsen ut? Jo hon har gått runt för att leta efter honom och bankat på glaset.  Så igår åkte vi och köpte en kompis till henne. När vi satt ihop dem igår gick hon direkt fram till honom för att kolla vad det  var för något. Idag vill hon gärna vara nära honom nästan hela tiden så hoppas det håller i sig och att dem förblir vänner nu :) 

 

Nu är terrariet på plats

Nu är terrariet på plats i sovrummet. Även djuren har fått flytta in! Är super nöjd! blev mer luftigt och mer stilrent. Nu har vi även tagit bort sängborden och ska sedan köpa en lampa och ha i hörnet i stället.  Sen är det bara att fixa till terrariet lite så det blir mer hemtrevligt för djuren.

 

Idag byter vi terrarium!

Yes det blir idag vi byter ut vårat terrarium. Hittade en bänk som vi ville ha, inte den vi tänkt kanske. Eller Johan ville ha just den bänken från början.  Så idag kastar vi ut det gamla och ställer in det nya. Alex hjälper oss med det. Vill ju inte lyfta i onödan direkt. Det gamla är inte så farligt tungt, men det nya är super tungt! Tror det kommer bli jätte bra! Men känns så sorgligt att det gamla ska ut. Börjar nästan gråta. Så se lite gravidsymptom har man kvar vilket är bra! haha även om det känns jobbigt att man nästan bölar över ett terrarium.

 

Nytt terraium

Yes i helgen var vi och hämta ett nytt terrarium. Äntligen! Okej det tog kanske inte så lång tid att hitta ett som vi ville ha. Så nu måste vi bara ha en bänk att ställa det på. Har tänkt oss en hemnes bänk från ikea. Har kollat på den innan vi köpte terrarium så vi vet att måtten stämmer. Så snart får reptilerna byta hem. Blir att såga ner det vi har nu, spara dörrarna på det och kanske skära till dem och använde till två andra terrarium vi har. Som vi inte har något i alltså. Men bra att ha i framtiden om Matteus vill ha någon mindre reptil eller typ mindre orm.

 

 

Ja det står i vårt badrum under tiden vi fixar bänk och så vidare. Vilket betyder ingen dusch haha. Snuskigt värre här med andra ord.

Indigosnok

Så jäkla cool orm! Såg ett litet klipp på expressen där den äter skallerorm. En blå jätte fin orm som inte ens är giftig och den är immun mot skallerormens gift. Denna orm  är fridlyst i Usa och finns bara i florida. Läste på något forum om att det ska finnas två exemplar av denna sort i sverige. En väldigt ovanlig orm vill säga.
 
 
(klicka på bilden för att komma till filmklippet)
 

Min zophobas uppfödning

 Var tvungen att göra rent till mina foder djur ordentligt idag då det börjar komma annat småt som inte ska vara där. Så har suttit i säkert en timme och bara plockat små larver och slängt massa jord och gjort rent. Väldigt pilligt, får hoppas att jag slipper göra om det på ett tag och att flugorna försviner nu. Men det var fler än vad jag trodde faktiskt. Det var massor med larver. Blir så glad. Som jag skrivit tidigare känns underligt att vara glad över lite små kryp..
 
 
 
 

Halsbandsleguan

Efter att vi möblerade om så funderar vi på att fixa ett till terrarium. Känns så spännande! Så vi har snackat lite om vad för ödla eller grodor vi ska skaffa. Har väl i stort sätt kommit fram till en ödla, först ville jag ha min krokodilskink men har nu även fasnat för halsbandsleguan. Det går mycket åt dens håll. Så vi får se vad det blir för skoj, ska göra ett riktigt fint terrarium. Denna ödla lever också i torra områden så kommer kanske inte bli så roligt terrarium hade tänk mig regnskog först men. 
 
 

Odla zophobas

Snart får jag två till zophobas baggar. Tänkte göra ett försök till att föröka dem. För då har jag ändå 4 stycken. Så har läst och kollat runt lite hur man ska gå till väga. bara vänta och se om det blir något. Har i alla fall fixat till lite hos dem. Man ska tydligen ge dem havregryn och morötter och sedan hålla fuktigt då larverna lätt kan torka ut. Sedan kan man lägga ner potatis till dem som larverna sedan komma äta sig in i och bara lämna skal kvar.  Det var det jag skulle göra!  Vilken tur att jag satte mig och skrev detta annars hade jag ju glömt det.
Har ju jord i botten så ser inte om det kommer några larver. Så lägger ner lite ut i fall.
 
HÄR hittar ni en bra sida om zophobas odling.
 
 
 
 

Krokodilskink

Det är klart att min favorit ödla ska komma in i reptil butiken i Uppsala nu. Har läst att den ska vara svår att få tag på så gav upp hoppet om den ganska fort. Men som sagt, nu finns den där och jag vill så gärna ha en. Johan har sagt okej till att köpa en. Men då måste jag hitta någonstans att ha den. Inte så lätt rättare sagt. Det är ganska fullt här hemma.
 
Lite kort fakta:
 
Namn: krokodilskink (Tribolonotus novaeguineae)
Ã…lder:15-20
Lägnd: 18 cm
Miljö: fuktigt
föda: Insekter
Terrarium 90*45*45
Tempratur: varmare del 34, en sval del 24.
Tempraturen ska inte gå under 22 grader på natten, ett bra tips är att ha ett så avlångt terrarium som möjligt så tempraturen verkligen håller en varm och en sval sida.
 
Krokodil skinken behöver ingen värmelampa utan en bra värmekälla kan vara värmematta, sedan är uv ljus viktigt för dem! Till botten material kan reptibark eller coco husk användas tillsammans med mossa för att hålla en bra fuktighet. Då fuktigheten är viktigt för dessa kan det va bra att ha rinnande vatten eller dimmaskin. Sedan ha en del av terrarium med vatten och andra delen land. Håller man vattnet rent behöver man ingen vattenskål.

 
Upp