carolink 3 barns morsan!

Kategori: övrigt om djur

Barn och djur

Matteus intresse för djuren ökar mer och mer. Inte bara att kolla på utan han börjar även vilja hjälpa till att ge dem hö och såvidare. Ger man honom en vatten flaska eller fiskmatburken vet han exakt vart man ska. Tycker även han börjar bli riktig duktig på att klappa djuren.
 
 

Zophobas

Föra året var jag så glad att jag lyckades få zophobas skalbaggar och i år har jag fått 3 stycken och dem kommer ifrån mina egna uppfödda zophobas larver. Så nu har det gått runt liksom, mina gamla har dött och mina zophobas har utvecklas igen. I år får jag nog ännu mer, satsar på 4-6 baggar så det blir fler. Fick ju hur många som helst av två.
 
 

Husdjursmässan!!

Nästa helg är det husdjursmässan igen. Var där förra året och då låg ju Matteus i magen. Denna gång får han vara med och se alla djur. Som tur jobbar inte johan så vi ska ditt alla 3 :D Mysigt!
 
 Ses kanske där ;)

Ikväll eller imorgon.

Då kommer vi få tillökning, av vad tänker jag inte säga än utan det får ni allt se då. Kommer bli så spännande och kul. Denna gång kommer jag nog inte lägga ut det på fb som jag brukar, folk blir nästan irreterade och snäser bara åt än när man berättar sånt. Dem tycker det är så onödigt, så dyrt och tar sådan plats. Vilken tur att det inte är dem då som ska ha dessa djur. Jag blir samtidigt irreterad på dem människorna som klagar.Ska jag börja snäsa åt folk så fort dem köper nya bilar? eller när dem köper nya kläder? eller dricker alkohol varje helg? Nää tänk om folk kunde vara mer glada över sånt som faktiskt gör en annan människa glad, även om det för dem är onödig och jobbig sak.
 
Vad blir det denna gång tro ;)

Så mycket gott till djuren på hösten

Under promenaden så plockade vi mer rönnbär, det var en hit för Amelia. Sedan fanns det även ett äpple träd, vet inte om det är vildäpplen eller om någon som odlat det där för länge sen.  Hur som helst blev det äpplen,rönnbär och sedan maskros blommor till Dodgie. Sedan en kvist med lite löv på till Honey. Kom och tänka på hur mycket gott det egentligen finns att plocka till sina djur nu på hösten. Hasselnöter och nypon kan man också ge till sina fåglar. Gäller att passa på. Så nu har vi lite äpplen ett tag fram och fryst in rönnbär. Underbara höst.
 
 

header till den andra bloggen

Kul att man sitter och skriver på två bloggar. Känns som man inte har något liv än att blogga haha. Men man får ju ännu mindre att göra hemma när Johan är ledig. Men fixade i alla fall en header till den bloggen, blev en lite annorlunda emot den jag har här. Men tänkte ändå visa er som läser här. Blev en bild på alla djur jag haft genom livet i stort sätt.
 
 
 

Hemlösa djur

Snart är sommaren slut och barnen återgår till skolan och jag vet hur vanligt det är med folk som köper djur just på sommaren till sina barn för att dem ska ha något att "leka" med. För att sedan försöka sälja dem, kasta dem i skogen, ställa dem utanför någon zoobutik eller till och med sopprum.
 
Men idag slog det en snileblixt till i mitt huvud! Om någon skulle läsa detta och känner någon eller hittar ett djur någon stans så. Inga hundar eller katter. Så är ni mer än välkomna att skriva en rad till mailen så kan jag ta hand om dem och försöka hitta ett bra hem.
carolinekstrom@hotmail.com
 
 
 

Besök på uteplatsen

 Imorse satt det två stycken skogsduvor ute på vår uteplats. Dem kanske hade hört ryktet om Jack och gjorde sig ett fösök på lite mat och nytt boende. Hehe ne men söta såg dem ut och va i alla fall.

Men köp inte djur TILL BARNEN!

"Säljer nu våran kanin då barnen tröttnat på den"
 

Jag vet inte varför men när jag läser en sån här mening blir jag så arg inombords.  Hur kan vuxna människor köpa djur till sina barn och sedan förvänta sig att dem ska ta hand om dem helt själva? För det första köper man djur så är det den vuxnas ansvar att djuren får mat och rent och tas hand om. Barnen ska inte ta ansvar över ett djur!
 
Man kan låta barnen sköta det och säga till sitt barn att ta hand om djuret som man köpt. Men ja barn tröttnar för djur är inte bara gull och kel vilket dem tror. Det krävs så mycket mer att ha ett djur och det är inte bara roligt. Köp ett djur till ditt barn och tänk dig att barnet bara ska kunna kela och klappa. Du kommer va den som måste göra rent och se till att den får mat. Sen om ens barn gör det frivilligt. Gratis!
 
Djur ska inte köpas som leksakar åt sina barn utan det är levande individer!
 
 
Mina undulater som jag fick när jag var 7-8 år ungefär.
Hamstern jag fick runt 8 års ålder
 
 
Donna fick jag när jag var 11.
 
En tankeställare till föräldrar som köper djur till sina barn: Varför tror ni det finns åldersgräns för att köpa djur?
 
 

Så fascinerad över ett kryp

Nu har den där kokong blivit en skalbagge. Är så otroligt intressant, ja vet jag känner mig lite udda  som faktiskt kunde stå och kolla på den där baggen i en kvart. Men tanken över att den först varit en sån där zophobas och sedan blivit en bagge är fascinerande. Har aldrig vart med om att det faktiskt blivit en sån. Hoppas på att det kanske blir fler så dem kan föröka sig så man kanske slipper köpa så många fler i framtiden.
 
 

Zophobas larv?

Blev lite smått överraskad imorse när jag skulle ge Dodgie zophobas. Han får ju såna en gång i veckan, så har koll på dem små krypen. Men imorse så låg det något konstigt bland foderdjuren. Såg ut som en.. ja jag vet inte ens hur man ska beskriva den. Men som en insekt som lagt ett lager hud eller något på sig. Har aldrig sett något sånt förr bland mina foderdjur. Så kollade upp det och det vissade sig att det var en kokong så det kommer bli en skalbagge. Känner mig lite dum som jämt har trott att zophobas bara är larver eller maskar. Men nu vet man mer.
 
 

Lång dag igår.

Igår var vi på husdjursmässan i kanske 1 timme. Man går ju mest runt och bara kollar lite, finns egentligen inget speciellt att kolla på. Men kollade lite på kanin hoppning, trodde det bara var små barn som höll på med sånt? Men dem som hoppade med sina kaniner var kanske ändå 18 år och vissa såg äldre ut. Men jag är värdelös på att gissa åldrar. Hur som helst så såg det jätte kul ut och kaninerna var så lugna och verkade tycka det var jätte kul. Så funderar om det är något för Honey. Har gjort lite små försök med att få henne att hoppa. Men har inte vart tillräckligt envis. Ska läsa lite om kaninhoppning och testa med henne igen på riktigt. 
 
Sen efter mässan åkte vi till Johans mormor och morfar. Tanken var väl först att bara ta en fika eller så och få julklappen dem köpt. Men sen blev det tre rätters middag och mycket prat. En mycket trevlig och mysig kväll.
 
 
 
 
 

Julklappar till djuren?

Yeap snart är det jul och märker att många köper advents kalendrar, djur godis från zoo butiker, leksaker till sina djur. Jag tycker detta är ett sånt slöseri med pengar! zoo butikerna försöker ju bara sälja på en massa skit egentligen. Som tillexempel kanin godis av olika slag? Vist ser godiset lite roligt ut, en glasstrut, eller djur choklad? Wow djuren måste älska det! Eller inte. Honey fick något som hete frukt dropar men hon är inte så förtjust i det.  
 
Spara era pengar och ge djuren något som kanske till och med är nyttigare. Gå ut i skogen och plocka lite grenar som kaninen kan gnaga på. Exempel på trädslag: rönn ,hassel,asp,lönn. Gran kan man också ge till sin kanin, men måttligt då just barr kan innehålla syra som kaninens mage inte klarar av. Tänk även på att kungsgran är giftigt för kaninen!
 
Sen älskar ju många kaniner frukt och grönsaker.Ge dem  äpple, morrot,vitkål, banan, paprika.. Ja listan kan nog bli längre. Sedan en av Honeys favoriter är ju knäckebröd. Hon gillar nog det mer än något annat godis. Man ska såkart inte ge dem allt för mycket av det goda. Men en kanin blir lika glad av detta som om man skulle köpa den där glasstruten för 100 kr eller vad det kostar.
 
Detta är ju bara ett exempel om just kaniner, men använder man sin fantasti så slipper man köpa saker och kan spara pengarna till annat. 
 
 

Angora

usch såg igår på nyheterna om hur dem handplockar agora kaniner för deras päls. Man får se hur kaninerna blir bundna i bak och fram tassarna på en planka. Sedan börjar någon dra bort nävar med päls. Kaninerna skriker som bara den. Fick nästan tårar i ögonen av det.  En bra anledning till varför jag aldrig köper päls av något slag. Man vet aldig vart den kommer ifrån.
 
Ni kan läsa mer och se klippet från svt här: http://www.svt.se/nyheter/varlden/angorakaniner-plagas-for-sin-mjuka-pals
 
( Bild tagen från den sidan)
 
 
Upp