carolink 3 barns morsan!

Kategori: Matteus

När man släpper taget..

Nu har jag börjat låta Matteus springa ut på gården själv och leka. Såklart är jag hela tiden ute på våran ute plats när han är ute och håller koll. Han har verkligen haft jätte kul dessa två dagar då jag vågat släppa taget lite om honom. Han har lekt med barnen på gården, lekt jätte mycket själv på dagarna.Nu känner jag att jag litar på honom, att han stannar på gården.

 

Men det känns verkligen i ens mammahjärta att han börjar bli stor. Han är ju bara 3 år men ändå. Att man vågar och känner att han är mogen för att gå ut själv och leka i sandlådan och cykla här utanför. Ja det är faktiskt ganska stort.  Men man blir så otroligt glad av att se honom leka själv och hur glad han faktiskt blir av att få gå ut själv. 

 

Vattenpölar... Det bästa som finns!

Ja är man barn så är nog vattenpölar det bästa som finns när våren är på väg. Ojoj Zandor fick för en gång skull gå och han älskade det verkligen! Ja som sagt vattenpölarna var nog det bästa med hela promenaden. Ska låta honom gå mer nu när isen och snön är borta. Här kommer några bilder från dagens promenad.

 

Den nya bakgrunden

Här är bilderna jag tagit med det nya bakgrundsstativet. Så nu kan jag flytta det precis ditt jag vill och få det där fina naturliga ljuset. Blev super nöjd med dessa bilder och sen kan jag alltid använda mina lampor för att få extra ljus om jag skulle behöva. :D 

 

Zandor fick åka bilen för första gången

Oj vilket glädje skrik Zandor gjorde när Matteus körde bilen idag och han fick åka med. Haha Han tyckte verkligen det var roligt och satt snällt i bilen. Matteus är jätte duktig på att köra också. Ja lite avis blir man måste man säga, hade ju själv velat ha en sån i den åldern haha. Men kul att pojkarna fick en i alla fall.

 

Matteus nya åk!

Kolla in Matteus nya åk! Han fick den i födelsedagspresent från min mamma.

Så igår fick han provköra den och han var faktiskt riktigt duktig. Tyvärr har det ju snöat i natt så går inte att köra idag riktigt. Det är ju inte bara Matteus bil utan Zandor fick den också. Bra att det är två sits så båda kan åka, Matteus kör! Men den var väldigt trång tycker jag. Får knappt plats två där. Dem måste verkligen sitta trångt. Men men kul grej i alla fall! Vem har inte velat ha en sådan när man själv var liten.

 

Matteus kalas

Idag har vi haft kalas för Matteus med min släkt. Super mysigt! blev nästan klar i tid denna gång. Det är svårt att passa tider när man precis fått en liten. Man tycker man gör allt i god tid, men händer alltid saker man inte väntat sig. Ozzy var verkligen inte på humör idag, han som annars brukar vara så snäll. Hur som helst var det ett lyckat kalas och så kul med lite barn med på detta kalas. Var Matteus kusin och två sysslingar :) 

 

Jag och grabbarna

Första bilden på mig och killarna. Ja jag måste ju säga att jag inte är super nöjd med hårfärgen ändå. Det är ju lite ljusare och färgen syns mer på bilden än på riktigt. Men nja vete tusan om jag ska behålla det såhär. Aja här är i alla fall en bild på mig och grabbarna och även en bild på mig :)

 

Bvc för Matteus och Zandor

Idag har vi varit på 3 års kontroll för Matteus och 1,5 års kontroll för Zandor. Vilket innebar spruta spruta, vikt, längd och lite små tester för Zandor. Vikt, längd och lite små prat om utvecklingen för Matteus.

 

Sprutan gick jätte bra för Zandor han sa inte ett ljud. Allt annat såg fint ut också för pojkarna. Så skönt när man kunde slå ihop deras kontroller denna gång.

 

 

 

Kalas och magsjuka!

Igår hade vi kalas för Matteus med Johans släkt. Blev lite stressigt att bli klar med allt. Så när gästerna kom stod jag och fixade med tårtorna, kaffet och plockade fram koppar. Vi gjorde ingenting dagen innan som vi tänkt. Så blev bakning och städning. Dessutom fick barnen bada, Ozzy skulle ha mat, hunden skulle ut. Wow fanns verkligen något att göra hela tiden. Jag byte om lite fort till något finare än mjukis byxor och amnings bh haha. Men smink och att fixa håret var bara att glömma. Otroligt glammigt mamma liv va? Nä igår fick jag känna på mamma livet på allvar. Det går om man vill men man får offra lite av sig själv. Och det är så värt det! :)

 

Senare under dagen när gästerna var här började Zandor må dåligt och blev otroligt mammig. Några minuter senare var både han och jag helt nerspydda!  Nä han mådde verkligen inte bra. Vet inte om det är magsjuka eller något han ätit. Blev lite spyor inatt också. Just nu är han lite hängig och ska få gå och sova.

 

Grattis Matteus på 3 års dagen!

Idag fyller Matteus 3 år! Min underbara unge. Har massor som ska göras idag så hinner inte skriva så mycket. Blir kalas för Matteus med Johans släkt så ska hinna baka och städa. :)

 

 

Den 9 februari 2014 kl 16:00 började det!

Det känns så sjukt ändå att tänka tillbaka på Matteus födelse. Igår kl 16:00 för 3 år sen fick jag dem första värkarna, värkar man gått och funderat på i så många månader på hur dem skulle känna och rädslan för att kanske missa dem så allt skulle gå så fort?

 

Men inte då dem kändes väl och man kunde absolut inte missa dem. Så igår alltså startade dem och han föddes den 11 februari. Yeap alltså för 3 år sen låg jag just nu i världens värkar och mådde rent ut sagt pyton!  När jag kollar tillbaka på tiden så tänker jag bara shit vilken tid det tog och så otroligt länge jag låg och hade ont. Matteus föddes kl 5 på morgonen den 11 så tänk att jag ändå hade många timmar kvar. Det var jag som sa till personalen att ge mig snitt eller göra något för jag var helt slut. Jag kunde inte äta eller dricka för jag spydde upp allt jag stoppade i mig.

 

När jag sa till dem att göra något det var då dem tog till med sugklocka. Helt sjukt när jag tänker efter idag. Har hört folk som legat i kanske 20 timmar och då fått snitt för det tagit så lång tid. Jag låg i ungefär 35 timmar! Inte inne på förlossningen bara då eftersom jag försökte vara hemma så länge som möjligt och blev hemskickad första gången vi åkte in. Men hade dessa fruktansvärda värkarna och verken sov eller åt på dessa 35 timmar!

 

Men imorgon är det hans födelsedag! Har en helt underbar, en aning envis och kanske lite för trotsig 3 åring imorgn! som jag älskar så otroligt mycket! :D