carolink 3 barns morsan!

Kategori: Honey/Rille

Kanin möter valp!

Idag har Honey fått träffa Pajas för första gången utan att ha något galler emellan. Det gick väldigt bra! Pajas verkade tro att hon var en hund haha. Han började nosa henne i rumpan och sedan sprang han efter henne och när hon stannade någon stans gjorde han det också och satte sig bredvid henne. Såg otroligt gulligt ut måste jag säga! Det ända jag är rädd för är att han ska börja leka med henne lite för hårt och kanske bita lite eller krafsa på henne. Så man måste hålla ögonen på dem hela tiden! 

 

 

Djurdag

Idag har jag verkligen fixat med alla djuren och städat åt alla. Tar sin tid att fixa med allt.

 

Honey ( kaninen) har fått klorna klippta, gjort rent hennes låda, fått mat och vatten. Tvättat henne lite också, sedan lite gos.

 

Amelia ( fågeln) Klippt klorna, vilket faktiskt tar en jäkla tid då hon inte alls är med på noterna. Sedan städat buren och såklart mat och vatten.

 

Dodgie och Mona-lisa ( Ödla och sköldpadda) Städat igenom sanden, Ödlan har fått lite zophobas och såklart mat och vatten

 

Akvarium har bara gjort lite och tagit bort lite växer,fyllt på vatten , gjort rent pumpen och sedan gjort fint glaset.

 

spindlarna har jag bara fuktat lite hos och kollat till så allt ser bra ut hos dem.

 

Det låter så otroligt lite egentligen. Men som sagt tar sin tid.

 

Kanin promenad

Idag tog vi ut Honey på en liten promenad, alltså kaninen. Matteus ville hålla hela tiden. Så skönt nu när det är bra väder så hon kan få komma ut lite mer. Hon skuttade på riktigt bra i koppel, annars brukar hon bara sitta på en och samma plats. Hon börjar tuffa till sig lite tror jag.

 

Sedan fick hon vara ute på våran uteplats så länge hon ville. Men oftast vill hon komma in efter bara några minuter. Vilket jag tycker är lite tråkigt. Ska försöka få henne att röra lite mer på sig i sommar tänkte jag. Zandor fick också sitta och klappa på henne en liten liten stund. Han är lite för hårdhänt med henne så hon vill inte riktigt vara hos honom.

 

 

 

 

 

När kaninen hårar som en hund

Ojoj vilket otroligt pälsjobb det är med Honey just nu. Hon hårar lika mycket som en del hundar gör! Borstar eller ja kammar henne 1 gång i veckan nu och det blir lika mycket varje gång. Sedan kommer det massor med hår på golv och i buren. Ni ska se hur jag ser ut efter jag bara lyft ur henne ur buren. Ojoj xD

 

Hej då marsvin...

Imorgon flyttar Smaragd och Roxane. Efter lite om och men så har vi insett att vi inte kan ha dem kvar. Eller kan, kan vi. Men Smaragd har börjat dra päls från Honey så hon har fått kala fläckar. Roxane är hur snäll som helst, men känns så elakt att dela på dem. Vi trodde först att det bara var en period som hon skulle göra så mot Honey men efter att hon gjort så från det att vi byte bur till nu så har vi bestämt oss för att ge dem till Johans syster/familj. 
 
Honey låter ju Smaragd dra pälsen också, det började på huvudet, rumpan, sidorna och nu har hon börjat på halsen. Det syns inte så jätte mycket för pälsen hinner växa tillbaka då hon tar päls från olika ställen hela tiden. Honey ser ful ut i alla fall.Så var försiktiga med att sätta ihop kanin och  marsvin! har dessutom läst att marsvin kan ha sjukdomar som kan överföras till kanin.
 
 

En trött tjej

Nu jäklar måste Honey börja motionera mer! Så idag blev det lite utomhus skuttning, hon vet exakt vart hon bor så efter ett tag hoppade hon hem igen. Haha och la sig på mattan inomhus. Sedan skulle hon upp i soffan en sväng och där såg man verkligen att hon blivit överviktig! Var lite jobbigt för damen att komma upp helt enkelt. Magen känns mjuk och fin just nu så tror det är lite för mycket gosaker för denna dam som är problemet. Usch skäms lite smått över att man gett sitt djur fel kost och för mycket av en del saker, för lite motion på senaste halvåret för den delen. Men nu ska det bli ändring. Måste fixa alla sladdar i vardags rummet så hon kan komma ut och skutta lite med fritt och sedan ta ut henne kanske i koppel. Frisk luft är ju inte heller fel för djuren.
 
Så nu ser hon jätte trött ut efter 30 minuter aktivitet. Detta ska göras nästan varje dag nu.
 
 

Fortsätter utveckla den nya buren

Vi kom ganska fort fram till att den lilla höhäcken var för liten, man är tvungen att fylla på 2-3 gånger per dag. Så min lösning blev denna..:
 
1 kompostgaller
x antal stripes.
 
Så böjde jag helt enkelt gallret bara och satte ihop ändarna i varandra så det blev som en.. säger man cylinder? Hur som helst, så den blev runt sedan satte jag fast den med stripes i plywooden. Sedan är det bara att fylla upp med hö och det ser ut och räcka i kanske 2-3  dagar nu.
 
 

Tänk vad rätt bur för ditt djur kan göra

Honey har börjat bli den kanin hon en gång var igen. När jag köpte henne var hon bara 8 veckor och hon blev jätte social och mådde verkligen bra hela tiden. Sen när vi flyttade och hon växte så växte hon ur buren lite, så då fick hon flyta ner till andra buren så hon kunde hoppa upp på sin sittbräda. I början av detta år började hon bli mer och mer tillbaka dragen, magen började bli svullen och hård. Vi försökte med att byta lite foder, ta ut henne mer. Men hon började gnaga på el sladdarna. Så det blev jobbigt att hålla koll på henne och på Matteus. Att släppa ut henne på altan var för kallt en del dagar.
 
Sen åkte vi till landet och hon fick vara i en helt annan sorts bur och komma ut i en liten hage. Hon verkade trivas så otroligt bra så då fixade vi hit en liknade bur fast lite större. Gissa om hon stortrivs! Hon kommer gärna fram och vill att man lyfter upp henne. Hennes mage har börjat återgå till det normala och är mjuk igen.  Hon morrar inte längre som hon gjorde i sin gamla bur. Vi har även lagt om hennes kost lite. Minskat pellets, ger mer grönsaker med mycket vätska i och såklart hö och vatten.
 
Hon har verkligen blivit den kaninen hon var förrut och tack vare en större ljusare bur! Så tänk på det om era djur ser ut och må dåligt. Byt bur! ;)
 
 

Ny bur

Igår fick djuren en ny bur. En större och ljusare bur. Honey blev mycket mer aktiv på en gång och mer framåt. Hon kommer gärna fram för att bli klappad nu och det är lättare att få upp henne. Marsvinen vissade ett beteende jag aldrig sett hos dem för. Dem sprang runt och gjorde små glädje hopp och verkade hur glada som helst! På kvällen var alla 3 trötta så dem somnade verkligen. Så kul att se att en sån förändring kan ändra djurs beteende. 
 
 
Så här ser buren ut nu. Det är en bur som Johan hade förrut när han bodde hemma till Rille ( kaninen vi hade förut). Johans pappa har byggt ihop den och sen är det bara kompost galler runt. Som sagt ljusare och fräschare. Men lite mer jobb med att hålla den ren tyvärr.

Honey ska få större bur

Honey har varit så upplåst i magen nu ett bra tag, det blev bättre när vi var på landet. Så vi tror det bara är gaser. Så nu måste hon få röra på sig ännu mer, men eftersom hon bara går och lägger sig när man släpper ut henne så vore en större bur mycket  bättre så hon kan röra på sig lite mer varje dag.Dessutom lättare för mig att plocka ut henne, för nu är det nästan omöjligt genom öppningen som finns. Hon äter och dricker som hon ska så tror inte på något allvarligt, en som sagt gaser. Hon blir lite bättre när man masserar magen. Satt och gjorde det igår och oj vad hon njöt. Hon somnade nästan i knät. Så snart får ni se en större bur ;)
 
 

Honey får börja komma ut

Nu har Honey börjat få komma ut mer. Tog ut henne i sele igår så hon fick lite gräs under tassarna. Hon är inte så mycket för att äta gräs och sånt när hon är ute tyvärr. Utan mer nyfiken och kanske lite rädd för ljud runt omkring. Men på altan har hon börjat få vara lite varje dag nu. Snart börjar nog även reptilerna kunna komma ut. Ska köpa ett flexarium i år så dem kan följa med ut på landet i sommar.
 
 
 

Ute och myser

Äntligen börjar gräset växa ute så djuren kan börja få lite gott. Så idag fick dem komma ut och sitta och äta lite gott. Gjorde ett försök att ta ut Smaragd i sele för att hon skulle få vara ute och äta. Men det ville hon inte, men när jag plockade och la in på uteplatsen så kom både Honey och smaragd fram. Roxanne var lite fegare och kom när nästan allt va slut. Så mysigt att ha dem ute alla tre! Fördelen med att ha kanin och marsvin eller hon kaniner bara. Med Honey och Rille fick man ta ut dem i omgångar. Dessutom kände ju Rille doften av Honey och skulle bara springa runt och leta efter henne. Så hoppas på fortsatt fint väder veckorna framåt så djuren kan komma ut lite mer och att även reptilerna kan komma ut snart.
 
 

Pyssla om Honey

Satt och kliade lite på Honey medans Matteus sov. Så hon hårar just nu!  Hela  jag såg ut som en pälsboll. Hon behöver lite mys hon med ibland. Just nu hinner man inte riktigt med alla djuren känner jag. Men man får göra så gott man kan. Höll på lite med marsvinen för några dagar sen och Amelia är jag ännu sämre på att hålla på med. Kanske för att jag inte riktigt har ett intresse för fåglar. Men ska försöka lite med henne också, dem får ju komma ut lite varje dag, men tänker väl mest på aktiveringen.
 
 
 
 

Honey har fått grått öga

Honeys ena öga är helt grå/vitt. Inget kladd eller rinnande.  Tror inte hon fått något i ögad för då skulle det varit gäggigt och det har det aldrig varit. Tror mer på något som är medfött? Johans mamma har tydligen sett det en längre tid, men jag har aldrig märkt det. Man ser det bara i ljuset, Brukar ju kolla så ögonen inte rinner, men ja ibland missar man tydligen saker. Får se om vi går till vet. Hon verkar inte lida av det eller så. Väntar någon vecka och ser. Hon kanske helt enkelt är blind på ögat?
 
 

Honey har börjat gnaga på sladdar

Har upptäckt att Honey har börjat bita på sladdar. Bryr mit inte om sladdarna, är mer rädd att hon ska få ström i sig. Har försökt hålla henne i köket, men där vill hon inte vara. Så nu har jag försökt få bort alla sladdar och lagt många under Amelias bur och sedan satt för med kompostgaller. Får se om hon vill komma ut, hon är lite bitter känns det som.  Måste börja hålla på med henne mer, Djuren bli väl lite åtsidan när man har barn. Men gör så gott jag kan i all fall :)
 
Jag har ju fått henne att inte bita en gång, då kan jag nog träna henne på det igen :)