carolink 3 barns morsan!

Kategori: Graviditet 4

Snittet 4 veckor efter förlossning

Idag tog jag bort tejpen helt från snittet. Det ser riktigt bra ut nu! Känns som det tog 2 veckor extra denna gång tills själva såret läkte. Känner mig nästan helt återställd. Kan brännas lite när jag gör en för hastig rörelse. Men även det börjar försvinna mer och mer. Längtar tills jag får börja träna lite. Vilket är om ungefär 1 månad. :D

 

Snittet efter 3 veckor!

Såhär ser alltså mitt snitt ut nu efter 3 veckor! Har fortfarande lite ont emellan åt, det bränner liksom till. Men har läst att det kan vara för att nerver och så inte riktigt hittat tillbaka till varandra än. Det ser väl okej ut, men för 2 dagar sig kom det lite vätska ur såret. Vågar inte riktigt gå utan tejp än. Så nu sitter det en tejpremsa över hela såret, ska kolla det igen om några dagar tänkte jag.

                                           

sprutor, kroppen och snitt såret en vecka efter förlossning

Jag får helt enkelt skriva om om mycket på en gång. För som ni märker finns inte riktigt tiden just nu som den fanns förr att skriva flera inlägg än 1-2 om dagen. 

 

Så igår var det alltså en vecka sen jag snittades.  Vilket innebar att jag skulle ta bort mina agraffer som mitt snitt satt ihop med. Så var på vårdcentralen för att ta bort dem. Det gick bra, men det vätskar lite fortfarande. Men dem sa inget om det så bara vänta ut det och se när det läker. Detta snitt gör lite ondare än mitt förra, bränner liksom till ibland om jag rör mig på ett speciellt sätt.  Men tydligen helt normalt.

 

 

Nu slipper jag även dem där jäkla fragmin sprutorna! Jag var modig och lyckades ta dem 3 sista helt själv. Annars har Johan fått tagit dem på mig. Men kändes lite smidigare om jag själv kunde ta dem då Johan hade fullt upp med annat.

 

Och sist men inte minst hur ser kroppen ut nu? Mig mage ser ju ut som en degklump! Men lite till kommer nog försvinna i alla fall, alltså sånt som jag inte behöver träna bort utan mer vätska. Har fortfarande en del vätska kvar i kroppen. Men det värsta av allt är att jag har sådant fruktansvärt sug efter sötsaker och skräpmat! Fy skäms på mig. Så försöker så gott jag kan att hålla mig borta från sånt. 

 

Min förlossning 16 januari 2017

Ska passa på att skriva lite om förlossningen. 

 

Men det började på morgonen den 16:e januari. Vi åkte iväg kl 8:30 till Akademiska i Uppsala för vårat snitt. Jag var sjukt nervös! Men sen kändes det lite jobbigt när man var tvungen att lämna pojkarna.  Men resan ditt gick bra och väl framme vid sjukhuset fick vi sitta och vänta en stund innan vi fick komma in på ett rum för att vänta på att komma in på operation. Fick nål i armen, med Zandor fick jag i handen. Vet inte vilket som känns bäst egentligen. Sedan fick jag lite dropp och när det bara var 50 minuter kvar till snittet så fick jag antibiotika.

 

Men vet ni vad detta snille hade glömt? Att ladda batteriet i kameran!! Så blev inte jätte mycket bilder. (Men det gjorde inte så mycket för inne i operations salen sa dem att vi fick fota, men ingen av personalen fick vara med på bild. Vilket var ganska svårt eftersom det var folk överallt. Med Zandor fick vi fota och filma hur mycket vi ville. Så där blev jag lite besviken faktiskt.) Sedan fick jag gå in till operations salen. Där satte dem ekg. syrgas i nästan och en fin mössa på! Det jag tyckte var mest jobbigast var ju ryggbedövningen och ja precis som med Zandor tog det säkert 5-7 stick innan den satt. Grymt obehagligt! Kändes nästan värre denna gång. Jag måste vara jätte dålig på att kuta med ryggen.

När den var satt så fick jag lägga mig ner och vänta tills bedövningen satt sig ordentligt. Fick på mig en blodtrycksmätare, en till nål i andra armen och ja det var väl allt? när bedövningen satt sig satte dem kateter.  Jag var super nojig över att jag skulle känna när dem började snitta, men läkaren frågade om jag kände när hon nöp mig och sa att jag skulle nog smälla till henne om jag känt det haha.

 

Så började dem operationen. Johan satt vid mitt huvud hela tiden och han var ju den som skulle prata med mig och hålla mig lugn. Men att bara börja prata sådär och komma på något är ju fan omöjligt. Så vi fick små prata lite, medans jag kände att jag ville prata om något hela tiden. En av personalen kom och pratade lite, men inte alls lika mycket som dem gjorde under Zandors snitt så där blev jag också lite besviken.  Tog lite längre tid denna gång eftersom jag redan blivit snittad en gång tidigare och det är lite svårare att ta sig igenom ärrvävnaden. 

 

Men det gick rätt så fort ändå och rätt som det var så var han ute! Och vad han skrek när han kom ut!. Fick honom hos mig direkt en stund. Men kunde inte hålla honom, bara klappa honom lite på huvudet. Åter igen en sak som var annorlunda med denna förlossning. Med Zandor gick dem ut direkt och sen låg han hos mig tills dem sytt klart. Men nu fick jag se honom, sedan gick dem ut och sen satt Johan och höll honom. Inte för att det är något fel med det heller haha. Men ändå. När jag var ihop syd fick vi åka iväg till ett uppvakningsrum tillsammans alla 3. Vilket jag inte fick med Zandor, då låg jag själv. Men precis som med Zandor började jag må illa och blev jätte yr! Så jag var nog inte så rolig att umgås med dem första timmarna. När bedövningen började släppa och jag fick mina ben tillbaka fick vi komma upp till BB. Där låg jag och mådde pyton! Försökte dricka men spydde bara upp allt. Men efter kanske  2-3 timmar började jag kunna dricka och äta lite. Tror det beror mycket på att man varit fastade också, jag blir så illamående då. Men efter det har jag mått super bra!  Snitt är fan det bästa sättet att föda barn, i alla fall för mig. 

 

 

Det blöder!

Snacka om lite smått panik man får när man ser att ens kläder är helt nerblodade. Första gången det hände imorse så tänkte jag bara på att det skulle vara avslaget ( blod som kommer där nere efter en förlossning). Vilket ändå skulle vara konstigt då jag inte blöder färskt blod. Men ja det kanske kan hända tänkte jag och byte kläder. Blodet var ju liksom ganska högt upp också, men nä jag tänkte inte mer på det. Sen när jag satt på golvet för att krama Zandor och skulle resa på mig igen så kände man en flod som kom från såret och jag hade ju lagt en handduk där för att se så att det inte kom från såret. Men det var exakt där det kom ifrån! Lite smått panik som sagt och ringde till BB eftersom det tar ju sån jäkla tid att få tag på mvc. Förstår inte varför dem inte har lite mer akut telefon? Kan ju inte sitta här hemma och blöda och vänta tills klockan ska bli 15? Nä så ringde BB som har öppet dygnet runt. 

 

Eftersom vi skulle till barnspec idag för en 5 dagars kontroll på Ozzy så sa dem att vi kunde kolla såret där. Så nu är det kollat och läkaren där tyckte det såg bra ut. Så sprack väl upp ett litet litet sår bara som gjorde att det kom en del. Var nog inte så mycket, men kändes som massor.

 

Kroppen och snittet efter 2 dagar

Ni ska få höra min förlossnings berättelse om någon dag. Orkar inte riktigt fixa ihop den än, utan det får bli lite korta uppdateringar här nu. Jag mår som sagt väldigt bra, såklart har man lite ont i såret när man går och så. Dessutom är man väldigt trött då jag inte alls sov mycket på BB.

 

Men tänkte visa hur kroppen och såret ser ut nu 2 dagar efter snittet.

 

1 dag kvar!- sista dagen som gravid

Idag ringde dem om när jag ska vara på akis. Fick inget direkt nummer i kön dem har imorgon men att jag skulle vara vid operations avdelning vid 10:00. Vilket var en liten lättnad för mig ändå, hinner krama om pojkarna ordentligt innan jag åker.  Så sista dagen idag då som gravid! Så otroligt skönt, men ändå så är man så nervös och skulle vilja skjuta på det. Men tror mer jag skulle tycka det var jobbigt om det kom igång av sig själv. Så imorgon vid den här tiden har vi våran prins, hoppas jag i alla fall. Vet inte när jag kommer hinna blogga igen riktigt, kanske något litet inlägg från bb men inget jätte inlägg i alla fall. Så hörs när jag är på benen igen och hemma ;) 

 

2 dagar kvar!

I övermorgon är det dags! Jag dör av nervositet!  Idag har jag städat så det ska vara fint när vi kommer hem från bb och slippa tänka på damm och annat äckligt. Blev otroligt trött när jag dammsugit så blev att ligga på soffan och vila.  Man känner ju att man bara vill fota magen en massa nu! Tänk detta kanske är min sista graviditet, om inte Johan behåller suget för en 4:a haha då får jag kanske tänka om. Men är ändå inställd på att detta är sista barnet så. Får se om jag ska ta lite sista fina bilder imorgon.

 

3 helt olika graviditeter

Ja snart är denna graviditet slut och tänkte skriva lite smått om alla mina 3 graviditeter jag haft.

 

Med Matteus.

Med Matteus jobbade jag inom hemtjänsten, ledsagare och som kontaktperson. Alltså hade jag mycket att göra på dagarna, rörde mycket på mig då jag alltid jobbade ensam och var på cykelrader i hemtjänsten. Jag jobbade med ledsagning och som kontaktperson halva graviditeten. Matteus är född i februari så var alltså höggravid på vintern. 2 månader innan beräknat förlossning gick jag på gravidpenning så slutade jobba helt då. Upplevde en del illamående under den graviditeten, inte alls något problem med foglossning. Alla värden var toppen! Det var nog en dröm graviditet jag hade.

Det ända som var jobbigt var nog att jag behövde springa på toa en gång i timmen på natten så dålig sömn fick jag sista tiden. Sedan otrolig nästäppa kom jag ihåg!

Jag kunde absolut inte ät sötsaker, och var kräsen på vad jag åt. Inte kanske sådär jätte farligt. Men hade ingen direkt aptit eller sug efter något.

 

Med Zandor.

Var illamåendet lite värre. Denna graviditet var jag hemma med Matteus, ingen direkt foglossning men oj så kissnödig jag kunde bli om jag var ute och gick. Toalett ville jag gärna ha i närheten. Zandor är född i augusti så alltså höggravid på sommaren, vilket jag hört många tycker är jobbigt. Johan gick på ledighet i juni så hade honom hemma lång tid innan Zandor kom. Vilket var extremt skönt! Kanske därför jag inte fick någon jobbig foglossning.

 

Med Zandor hade jag också lite svårt med mat, inte riktigt med det söta. Men att hitta sug till mat och att äta. Fick även diagnosen hypotyreos, vilket gjorde att jag fick ta blodprov var 4:e vecka och gjorde att jag kände mig trött och frusen i början av graviditeten. Hade problem i början med musklerna i magen, ligament tror jag det heter?  Så ungefär 5 veckor ville jag verkligen inte ut och gå.

 

Denna graviditet.

Hemma med två små barn. Ja det är nog det tuffaste ändå. Man kan inte gå och lägga sig när man vill, äta vila ja ni fattar.  Men Johan kom hem 1:a december så har fått hjälp nu på slutet och tror inte jag hade orkat med denna graviditet riktigt om han hade jobbat ända fram tills nu. Haft otroligt mycket halsbränna och faktiskt spytt mest under denna graviditet. Foglossningen började kännas av ganska tidigt och blivit värre och värre. Men envis som man är så har man ju ändå försökt göra saker.

 

Jag har även denna graviditet haft svårt för mat, inte lika svårt för sötsaker. Har kunnat äta men inte större mängder. Ingen nästäppa, inte lika kissnödig heller. Så har nog haft två av det jobbigaste man kan ha under en graviditet men sluppit alla dem andra små sakerna som kan göra en graviditet jobbig.

 

 

Snart så är dem 3 :D <3

 

 

3 dagar kvar!

Idag har det varit jätte fint väder här och efter mvc besöket kände jag nästan lite ångest över att jag inte kan gå ut och gå längre sträckor på grund av smärtorna från foglossningen.  Vi började diskutera lördags eller fredagsgodis, om vi skulle gå och handla det. När vi kom hem såg jag att mina kläder kommit och att vi kunde hämta ut dem. Dem låg på ica som ligger ungefär 4 km bort. Nä, jag ville verkligen ut i solen och få friskluft. Röra lite på mig. Tog på mig foglossnings bältet och så gick vi i ett ändå ganska bra tempo. 

 

Så idag har vi varit ute och gått nästan hela dagen! Så otroligt skönt! Har lite ont nu när jag går runt här hemma, men nä det är fan värt det. Älskar att röra på mig. Att ligga i soffan för länge är inte min grej.

 

Mvc och blodprov

Idag hade vi sista mvc besöket. Första gången av dessa tre graviditeter som jag går på sista besöket annars har förlossningen startat dagen innan. Allt såg bra ut och bebis har vuxit på sig lite till. Sedan var jag tvungen att ta blodprov till snittet, vilken blodgrupp jag tillhör och sånt där skoj. Denna gång gjorde det sjukt ont att bli stucken och ändå har jag blivit stucken förut av den personen. Måste kommit åt en nerv eller något. Men men nu är det gjort i alla fall.

 

4 dagar kvar!

Idag har vi inte så mycket på schemat. försöker städa och fixa lite så man har det lite rent och snyggt om det skulle starta nu. Djuren har fått rent så man slipper tänka på det första veckan i alla fall. Har städat badrum och tänkte tvätta lite. Ska även tvätta på söndag så man har rena lakan.

 

Inför snitt måste man duscha dagen innan, byta till rena lakan och duscha på morgonen.

Det jobbigaste är nog fastan, efter midnatt får jag inte äta något. Inte för att man brukar äta något under natten men blir tufft på morgonen så hoppas jag får komma in som 1:a eller 2:a med snitt. Med Zandor var jag super hungrig och tror det var därför jag mådde så dåligt efter hade liksom inte ätit på 21 timmar och dessutom spytt en hel del. Fick inte ens dricka vatten när jag låg på förlossningen och väntade på snitt, fick bara dropp som inte direkt släkte törsten. 

 

4 dagar kvar till snitt! 

 

En bild på förlossningen när jag väntar på snitt med Zandor. 

5 dagar kvar!

Yes yes yes bara 5 dagar kvar! Imorgon eftermiddag har vi i alla fall en säker barnvakt att ringa om det skulle komma igång tidigare. Det är väl det jag är mest stressad över, att inte ha någon direkt att ringa som kan passa pojkarna. Min syster är ju alltid hemma men skulle säkert bli lite små tufft för henne att ta hand om sin egna plus våra pojkar.

 

Så hoppas inget händer inatt eller imorgon på dagen :)

 

5 dagar innan Matteus föddes.                             13 dagar innan Zandor föddes                              Magen för några dagar sen     

 

6 dagar kvar!

Idag har vi varit på inskrivning för snitt. Träffat läkare, barnmorska och narkosläkare. Så otroligt trevliga människor man fick träffa! Sen fixade vi parkeringsbiljett och måste säga att det var en otroligt otrevlig människa som stod i den receptionen. Fy tusan att sådana får jobba inom service i huvud taget.

 

Inskrivningen gick i alla fall bra, tog bara 1,5 timme. Nu börjar nerverna sakta smyga sig på en och man håller tummar och tår att det inte ska starta tidigare. Inga som helst känningar på att det skulle starta så det är bra. Nu ska jag öva på att skjuta ut ryggen så det blir lätt för narkosläkaren att sätta bedövningen haha. Har fan ingen rygg...

 

 

Haha fan va rolig jag såg ut på denna bild XD 

7 dagar kvar!

Precis en vecka kvar nu! Låt denna vecka gå fort! Idag har man haft otroligt jobbigt med foglossningen. Knappt velat stå eller gå.