carolink 3 barns morsan!

Kategori: graviditet 3

Missfallet

Tänkte berätta lite mer om missfallet. Jag satt och sökte efter info om hur ett missfall går till och kom då fram till att det kan vara så olika från olika personer.  Så tänkte då berätta hur det var för mig så kanske någon känner igen sig som söker samma info.

 

Fredag natt: Det började fredag natt med lite rosa och det höll sig till det hela natten fram till morgonen då det försvann.

Lördag natt: Kom det tillbaka igen runt 1-2 på natten men denna gång var det brunt. Brydde mig inte så mycket eftersom det bara var brunt. Även denna morgon försvann det runt 8 tiden.

Söndag: Samma sak denna natt. Började komma lite tidigare dock. Men var fortfarande brunt men med lite lite mörkare blod också. På morgonen avtog det nästan och under dagen var det bara brunt.

Måndag: När jag vaknade på natten var det mörkrött och började nu droppa när jag satte mig på toan för att kisa, Annars inget i bindan. Inga klumpar eller smärta. Kom under hela dagen, men varvade även även denna dag mellan brunt och mörktblod.

Tisdag: Höll igång som på måndagen under natten också. Jätte lite koagulerat blod kom. Men  det var så otroligt lite. Väldigt lite inte ens lika mycket som en lillfinger nagel. Bara som ett litet streck. Vi ringde mödravårdscentralen och dem rekommenderade att vi skulle åka in för kontroll. Ni vet min skräck för gyn! Så vi lätt det gå och åka in dagen efter om det blev värre. En timme efter samtalet började jag känna värkar, precis som när en förlossning startar. Som blev intensivare hela tiden. Gick till och från på toa och då droppade det verkligen blod och började komma större och större klumpar. Efter en timmes smärta kom allt ut och så var det över.

 

Nu efter har det blödigt lite som en vanlig mens ungefär och idag har den börjat avta. lite smått ont i magen eller vid livmodern typ i två dagar till och från. men inte så jätte farlig smärta. 

 

Tänkte ändå visa bilden jag tog av det som kom ut. Som sagt började jag själv leta efter bilder på missfall för att se hur ett kunde se ut. Varför lägga ut  vackra bilder hela tiden för när man kan lägga ut bilder som man faktiskt kan lära sig något av ;) men varnar känsliga läsare!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Då var allt ute ur kroppen

Jaha då var denna graviditet över. Hade världens värkar och till slut kom allt ut och allt var över. Tog typ 1 timme tror jag. Nu mår jag bra och vist blöder jag lite fortfarande. Men nu vet jag med all säkerhet att det var ett missfall.  VARNING FÖR ÄCKELPRAT!

 

Ja måste bara berätta detta! När jag satt på toan så såg jag något som var på väg ut. Tänkte att det kanske bara är barnet, att det skulle vara en liten bit. Så tog massa papper och försökte få ut det på den. Men så ställde jag mig upp och hela handen fylldes av moderkaka och bebisen. Jag höll på att spy! Tog kort på det eller Johan gjorde när jag lugnat ner mig lite. Vet inte om någon kanske vill se hur ett missfall kan se ut? Vågar inte riktigt lägga ut den bilden nu, men om någon vill se så kan jag. Är själv väldigt nyfiken på hur sånt ser ut, sitter och söker på blodbilder själv när sådana här saker händer för att jämföra.  Så är någon nyfiken så säg till. Nu ska jag kolla på tv med barnen och dricka kaffe. 

 

Nu är denna graviditet ett avslutat kapitel....

 

 

det började med ett plus...

Smärta och blod!

Vi har ringt till mvc nu och rådfrågat. Dem tyckte vi skulle åka in till gyn. Jag satt och åt frukost och fick direkt en illamående känsla så kunde inte avsluta min frukost! med nästan gråt i halsen kände jag bara nej jag åker inte in till gyn! Så nu har allt sats igång,  nu känner jag ett tryck ner. värkar! så snart är det borta. Nu är det i alla fall konstaterat detta är ett missfall. Lite sorgligt, men samtidigt är jag inte ledsen. Vi satsar på en 2017 bebis istället! :D

 

Nu tror jag på missfall

Idag började klumpar komma i blodet. Jag tror starkt på missfall nu, men har ingen smärta än så länge. Sitter här och är jätte orolig över att behöva åka in och göra gyn undersökning. Som sagt hatar verkligen sådana undersökningar, blir otroligt äcklad av det. Vet inte vad jag ska göra just nu vill ju undvika det, men samtidigt vill jag ju veta för säkerhets skull vad som händer inom mig. Man kanske kan få ett ytligt ultraljud? På torsdag är det mvc och funderar på att ringa och avboka det. usch vad jag hatar att vara gravid speciellt när sådant här händer! Blir ingen augusti bebis, men vi satsar på en januari bebis :)

 

Vad händer?

Blodet kom som vanligt tillbaka på kvällen. Men inatt har det droppat när jag gått på toa,  kom lite på golvet och såg då att det var ljust blod. Inga klumpar och ingen värk. Vet inte om jag borde ringa och åka in och kolla. Men har ju sådan fruktansvärd fobi eller rädsla för gyn!  vill verkligen inte göra ett sånt där vaginalt ultraljud. Mår illa bara av namnet. På torsdag är det inskrivning. Borde kanske ringa 1177 och bara höra vad dem tycker man ska göra. Men dem säger väl åk in till gyn. Blää hatar verkligen detta. Läste att man kan blöda när man egentligen ska ha mens och det är ju nu och då borde det avta idag, för det skulle min mens gjort. Aja får se vart detta leder egentligen..

 

Jag säger missfall, Johan säger tvillingar?

Ja Johan  sa faktiskt detta vid matbordet imorse. " Tänk om det är tvillingar att magen växer för fort att det är därför du blöder" Såklart var jag bara tvungen att googla detta och det stämmer! Man blöder oftare med tvillingar då magen växer för fort och fler blodkärl går sönder. Eftersom jag bara blöder brunt betyder det att det är gammalt blod. Så jag jämförde mina graviditeter med pojkarna och det skrämmer mig att magen faktiskt vuxit så jag ser ut vara som när jag var i vecka 20 med dem?

 

Men nu ska vi inte hoppas på för mycket. Men gillar tanken i alla fall. Vad tror ni?

 

 

Mer blod, men ingen smärta

Inatt var det 4:e natten då jag blöder. Inatt var det mer brunt och imorse var det lite mer som färskt blod. Börjar mer och mer tro på missfall. Men än finns det hopp, inga klumpar eller smärta. Vilket det tydligen ska vara när det är missfall. Läste någonstans att man kan få en blödning då man egentligen brukar ha sin mens. Och Denna tid är nu för mig. Kanske bara är en sådan blödning. Håller tummarna! Annars satsar vi på en januari bebis. Man måste fortsätta vara positiv. Jag har ändå två underbara pojkar och vist längtar jag som tusan till den 3:e. Men tror det hade varit så mycket värre om det varit första barnet.

 

Det kommer blod,missfall?

Har suttit ett bra tag och funderat på om jag ska skriva detta eller inte. Men bestämde mig för att vara öppen och berätta redan nu. Har tre nätter i rad haft en liten blödning. Är super orolig att detta är ett missfall. Men det kommer bara på nätterna på dagarna är det borta? Kanske beror på att jag springer mer på toa på nätterna. Blodet är i alla fall mörkt, eller om jag springer ofta på natten rosa. Så tror inte på färskt blod och det är inte mycket. Jag har inte heller ont som det beskrivs på ett missfall. Så har ingen aning om vad detta handlar om. Men sjukt orolig är jag! Är inte så känslig för missfall, menar att jag inte kommer bli förkrossad om det händer. Det är något naturligt och ett sätt för kroppen att säga att något är fel med barnen. Vill såklart inte att det ska hända eftersom jag längtar efter detta barn! Men nu är det helg och inskrivningen är på torsdag. Får se hur det ser ut på måndag annars får jag nog ringa och kolla vad jag ska göra :/

 

Tips mot trög mage

Detta har jag skrivit om för länge sen men tänkte att jag tar det igen eftersom jag jämt kommer och tänka på det när jag är gravid. Det är detta med trög mage. Med Zandor fick jag jätte trög mage och denna gång har jag haft det i början.  

 

Jag har alltid haft dålig mage så jag blir lätt förstoppad. Jag klarar inte av Laktulos och såna där grejer.Får super ont i magen av det. Dessutom känns det så fel att hälla i sig sånt hela tiden. Så  började jag äta sånt som skulle få igång magen. Men tröttnade ganska fort på russin och katrinplommon som sätter bra fart på magen. Så jag började köpa katrinplommon pure i barnmatsburk. En sån burk och gissa om man får igång magen! Så jag äter jämt en sån burk så fort min mage börjar strejka.Dagen efter är den igång igen. 

 

 

 

Aha för jäkla kass bild. Men ni ser väl vad den föreställer ;)

 

Vecka 14

Idag ska jag då vara i vecka 14. Nu när jag tog kort på magen så känns det faktiskt att den han vuxit lite. Annars har viktuppgången bara blivit 0,3 än så länge. Sug efter söt, speciellt choklad!  Något jag absolut inte haft med pojkarna. Mår illa av fet mat som typ pizza och hamburgare. Med pojkarna älskade jag sån mat! Illamåendet är helt borta så känns knappt att man är gravid. Mår hur bra som helst! Vilket är lite skrämmande ändå, tänkt om inte bebisen växer eller har dött i magen? Vet ju att man kommer in i spökveckor och tror jag är inne i den nu. Så bara hålla lugnet nere. Det som avslöjar att jag är gravid är mitt humör. Fy tusan, vill gråta åt allt! var så med pojkarna också men nu är det dubbelt så illa! Så ja kul att uppleva en helt annan sort av graviditet denna gång. Dock vet jag inte hur det ska gå med mina läkarsamtal om snitt om jag ska vara såhär känslig. Kommer bokstavlig talat börja gråta bara jag går in i rummet :O

 

 

 

Förbereda amning redan i graviditeten

Jag har inte lyckats så bra med amningen med Matteus eller Zandor. Matteus var det nästan hemskt. Han hel ammade jag en månad och jag kände själv att det inte riktigt funkade. Jag sa det både till läkare och bvc men det jag fick som svar var " Stressa inte det kommer" Jag försökte en hel månad och Matteus blev mer och mer gnällig, gick knappt upp i vikt. När han föddes vägde han 3700, efter 6 dagar hade han gått ner till 3240. Efter en månads amning hade han gått upp till sin födelsevikt och vägde då 3720. Nu när jag kollar på han längd växte han inte mycket heller han var 51 cm när han föddes och när han var 20 dagar hade han växt sin första cm då hade han blivit 52,1. Ingen sa något ingen gjorde något.Det var jag som fick nog efter en månad och sa " Nu börjar jag med ersättning" Jag frågade då vilket märke man skulle välja men fick bara som svar " Vi får inte rekommendera något speciellt märke" Så utan någon som helst kunskap om vad det fanns för olika ersättningar köpte jag bara någon. Vilken skillnad det blev på Matteus han blev gladare och piggare. Så vid 2 månaders kontrollen väge han 5310 och var 56,5 cm lång. Lite skillnad va?

 

Så Zandor då.. Tyckte det funkade bra med amningen. Förutom såriga och ömma bröst. Han vägde 4020 när han föddes och vid läkarbesöket när vi kommit hem så kände jag inte att jag behövde klaga direkt. Men när vi kom in och dem hade vägd honom sa hon nästan i panik " Han har gått ner sin 10% nu och ni skulle behöva ge honom lite ersättning, köp färdiga NaN 1" Jag fick nästan en chock! Här va jag helt inställd på att kunna amma och jag tyckte det gick bra. Så istället för att vara motiverad till att fortsätta och kämpa denna gång rann det ut i sanden. Vi köpte ersättning och jag gjorde som läkaren sagt. Ammade 15 minuter gav honom 10 ml ersättning från en liten spruta eller kopp. Men ju fler gånger vi gjorde så, ju mer verkade han fatta att det kom något som gav honom maten fortare.  Så han skrek oftare och vill äta. Jag gav upp, kändes som han fick mer smak för ersättningen. Han ville inte ens ha min mjölk på flaska.

 

NI SOM BARA VILL LÄSA TIPSET JAG HAR ATT GE LÄS VIDARE HÄR!

 så nu med 3:e då. Jag ska ge det ett försök och ett tips jag har fått som man kan göra redan i början och resten av graviditeten är att inte har för åtsittande bhar. Har fått detta tips av en vän. Så helst inget alls, eller någon sport bh som sitter lite lättare runt brösten. Jag är ju sådan som älskar när det är lite puffiga bhar och dem sitter åt ganska bra fast man inte tänker på det. Så denna graviditet ska jag försöka undvika sådant så mycket som möjligt för att kanske få en bättre amning.

 

Vecka 13

Idag går jag in i vecka 13 enligt första beräkningen tror själv jag bara är i vecka 11.  Men hur som helst så mår jag fortfarande bra. Har fått höja mitt levaxin till 100 så snart kommer jag bli lite piggare. Just nu är jag som sagt trött eftersom jag inte sovit så bra på några nätter.

 

Min mage krånglade med Zandor en massa och trodde den skulle göra det denna gång med. Men igår verkade det bli motsatt effekt. Istället för förstoppad bara rann det nästan. Jag kanske också är någon typ av magsjuk?  Orkar inte skriva så mycket mer just nu är sjukt trött efter denna natt..

 

Vecka 12

Igår gick jag in i vecka 12. Eller ja jag själv tror att jag bara är i vecka 10.

Men enligt mens så ska det vara vecka 12. Får väl hoppa tillbaka två veckor sen när jag varit på ultraljud helt enkelt.

Men ja hur står det till här då? Jo jag har gått ner 0,3 sen sist jag skrev om min startvikt. Väldigt mysko tycker jag eftersom jag har så otroliga dåliga värden på min sköldkörtel. Låg ämnes omsättning ska göra så man går upp i vikt. Men ändå så tycker jag magen har börjat visa sig. Lite illamående på morgonen men går över efter frukost.

Annars är nog mycket på grund av min fel dosering just nu. Blir lite smått irriterad  över att inte någon läkare hört av sig än! Speciellt när man har skit värden som jag har nu, då borde man väl ta upp luren och ringa? Sista skicka dem bara ett brev men då skulle jag sänka dosen. Usch jag tycker verkligen inte om vården. Ska byta husläkare efter denna förlossning. För sen tar ju mvc eller specialist kanske till och med hand om mina prover.

 

Vad blir det för kön?

Det finns ju några sätt att ta reda på könet redan innan ultraljudet.  Sen om det stämmer vet jag inte riktigt. Men det stämde på Matteus i alla fall.

Första grejen som vi testade nu var pendeln. Man tar helt enkelt en knapp nål eller en ring. Knyter fast det i ett snöre och håller det ovanför magen. Pendlar den är det en pojke, går den i cirklar är det en flicka. Resultat för oss? Den gick i cirklar.

Denna funkade faktiskt med Matteus, med Zandor gjorde vi den aldrig.

 

Andra grejen då? Jo kinesiska kalender.

 

 

Med Matteus stämde den med Zandor stämde den inte. Och denna gång säger den att vi ska få...

 

En Pojke.

start vikt och mått

Denna gång tänkte jag själv följa min graviditet lite bättre.Har tagit en startvikt innan inskrivningen nu, fast egentligen har jag nog gått i denna vecka med både Matteus och Zandor. Men denna gång har jag tagit ett mått också.. usch vågar man ens berätta det?

 

Okej då! Vikten är ju klart jag skulle berätta. Väger just nu 65,3, väldigt bra startvikt om man jämför med Zandors. Med Matteus vägde jag 61 vid invägning och Zandor 71. Så lite skillnad. Men måttet då? Ja det ligger på 90 cm. Känns lite mycket kanske. Men just nu tänker jag inte bry mig om mått på det sättet. Sånt får jag ta efter denna graviditet :)