carolink 3 barns morsan!

Kategori: graviditet 2

4 dagar kvar

Nu är det bara 4 dagar kvar till snittet och tror jag börjar känna av en rätt så rejäl foglossning. Nu lider jag verkligen med er som har haft det genom hela graviditeten. Har ju aldrig kännt av det förut, inte ens med Matteus. Idag ska vi försöka åka iväg och bada med Matteus bästis. Känns ibland som jag borde vara hemma och vila, men vill inte ligga stilla och bara vänta. Vill göra saker in i det sista. Dessutom behöver jag ju bara sitta och ta det lugnt på stranden eftersom Johan också följer med.
 
Börjar bli lite nervös för snittet känns så sjukt egentligen! Dem ska skära i en när man är vaken? Usch nästan en mardröm men ändå en dröm. Snart är vi 4 :D
 
 

Gravid bilder

Idag var min vän Lillemor över och hjälpte mig att ta lite gravid bilder och familjekort. Matteus är sjuk så han var inte riktigt med på att fotas idag. Men vi fick några i alla fall. Igår gick man in i vecka 39 och idag släppte slemmisen i bitar. Med Matteus släppte den en vecka innan förlossningen startade. Men en dels förlossning har startat bara några timmar efter den släppt. Så får se, nej nu lite gravid bilder  ;)
 
 
 

vecka 38

Exakt 2 veckor kvar nu till snittet! Helt sjukt egentligen. Längtar så, samtidigt som jag skulle vilja ha honom här mycket tidigare.  Jag väldigt bra, sover halvbra på nätterna. Men ibland får jag super nätter där jag sover mig igenom nästan hela natten med endast 1 toa besök!   Jag känner mig ganska pigg på dagarna och håller igång, även om jag känner mig döds trött en del dagar. Man måste ju för Matteus skull också. Men som sagt snart är vår andra son här! Folk som bor runt omkring har börjat fråga när nästa kommer och dem säger " jaha då blir det en lillasyster då" Haha nope en pojke till <3
 
 

Stor bebis i en normal mage

Ojoj, Barnmorskan låter lika förvånad som jag när hon känner på magen och känner att han fortfarande ligger uppe vid revbenen! Kan ju säga att huvudet ligger så långt ner det går också! Men grabben är inte fixerad än. Idag frågade hon om jag kunde andas i huvudtaget. Haha. Ja tänk er han ligger och trycker mot lungor och revben. En jätte bebis för min lilla kropp! Han fyller verkligen ut magen ordentligt. Så skönt att man ska ha snitt när det verkar vara en liten jätte där inne.
 
Sedan tyckte även barnmorskan att det är konstigt att dem kör mitt snitt så nära inpå beräknat datum eftersom Matteus föddes 5 dagar för tidigt. Men men, hon sa att jag inte skulle oroa mig om det startar för tidigt.
 
Ja va sa hon mer från mvc idag, vikten ligger jätte bra. Har bara gått upp 7 kg. Tror faktiskt det är tack vare levaxinet också. Har ju orkat mer denna graviditet och haft en bra ämnes omsättning. Tror den strula redan när jag var gravid med Matteus. Nej nu ska jag gå och vara onyttig! Cola skulle sitta fint i denna sommarvärme ;)
 
 
 
 

Uppdatering..

Ja några av er kanske vill ha en liten uppdatering ;)
 
På förmiddan fick jag lite känningar och blev helt plötsligt jätte pigg! Var tvungen att packa en väska till Matteus tänk om det kommer igång snart? Ingen hunger på hela dagen, men har ändå ätit. Johan har gått som ett frågetecken och frågat om något är på g. Sedan avtog allt och vi åkte och handlade. Nu är det lite på gång igen..  
 
Var lite samma sak med Matteus i några dagar, så får se hur detta slutar. Med Matteus höll det på i 3 dagar men utan diarre :O
 
 

Får se vad som händer

Ursäkta infon men nu under dagen så har jag fått två världens diarre attacker. Jag som varit så trög i magen under hela graviditeten. Har läst att tarmarna kan tömma sig innan förlossningen startar och för en del har värkarna, vattnet, blödning kommit efter 1 dygn med diarre. Så får se om något händer. Känner mig inte alls bered för en förlossning!  Önskar faktiskt att han stannar 21 dagar till! Men men får se vad som händer...
 
 
 
 
 

Vecka 37

Igår gick jag in i vecka 37. Denna dag spenderades på leos lekland. Massor av lek för Matteus som verkligen njöt och hade kul! Efter all lek och stoj käkade vi curry mat när vi kom hem. Jag sa till Johan att nu kommer väl säkert förlossningen igång efter all rörelse och stark mat. kl 4 imorse vaknade jag av världens smärta i magen. Försökte ligga kvar, men gick inte. Sedan blev jag illamående och behövde spy. Men fick inte upp något annat än slem. Sitter just nu med molande smärta i magen och är så rädd att förlossningen har startat. Kan ju vara latensfasen? Känns som jag aldrig har fött barn förut för har verkligen ingen koll på hur värkarna kändes. Men men bara vänta och se vad som händer. Kan ju bara vara dem gär förbaskade förvärkarna som är i farten eller gaser i mängder.
 
 
 

Vecka 36

Inte många veckor kvar nu eller dagar för den delen. Nedräkningen har börjat till snittet. Igår  var vi på mvc och  hon säger att det är en rejäl pojke. Han har tryckt ner sig så långt det går och ligger ändå och sparkar på både lungor och revben. Matteus sjönkt ner väldigt mycket i dessa veckor. Men inte denna herre.
 
Börjar känna av tröttheten och tar varje tillfälle att vila eller sova. Orkar verkligen inte mycket, men måste ändå röra på mig för att hålla igång magen som just nu är jätte bra! Blir som ni ser inte så mycket uppdateringar just nu. Men lovar att komma igång och skriva så fort jag har ork och tid.
 
 

Amning bh

Igår kom min amningsbh. Blev en sport-bh och den var super skön! Fast funderar på om jag inte skulle tagit en mindre storlek? Sen sitter ju bra, men hade kanske velat ha den lite tightare. Men samtidigt vet man ju inte om brösten växer lite när man just ammar. Köpte min hur som helst på glammom, en sida jag verkligen rekommenderar. Super fina bh:ar! Blev så besviken när jag gick på hm och lindex där jag hittade deras tråkiga amnings bhar.  Kanske därför jag inte köpte någon med Matteus? Men denna gång hitta jag deras. Beställde bara en nu, så får jag se om jag beställer en till sen. Vill se så amningen fungerar först.
 

Vecka 35

Idag går man in i vecka 35. Bara 5 veckor kvar nu, nedräkningen har verkligen börjat nu! Hoppas på att han inte vill komma ut förren snittet. Mår super bra just nu! Började använda  stödbältet idag när vi var ute och gick eftersom det trycker så mycket neråt och jobbigt och gå. Varför har jag inte tänkt på den tidigare för! Så mycket skönare att gå och lättare att röra sig då.
 
Inatt blev jag täppt i näsan så nu börjar väl "gravid förskylningen". Men det löste sig fint med lite nässpray.Sover otroligt bra på natten också och börjar märka en rutin. Så detta kanske blir en rutin unge också nattetid. Skulle ju vara underbart om han blev som Matteus. Vakna samma tider varje natt och är lika lätt sövd. Bara vänta och se! Är så nyfiken på lillebrorsan :D
 
 

Kejsarsnitt beviljat!!

Gissa om jag är lycklig!? Gissa om jag känner mig lättad!? Ja, det var en stor tung sten som föll idag när jag fick mitt snitt datum ner skrivet! Nu väntar jag bara på papper hem om information och själva tiden. Nu längtar jag som fan efter dagen då vår 2:a son ska komma till världen!
 
Samtalet idag gick fort och smärtfritt om man får säga så. Vi kom in i rummet och hon frågade hur jag kännt sen aurora samtalet. Jag sa att jag funderat kring detta med igångsättning. Men att det är snitt jag vill ha, att en igångsättning inte är tänkbart. Utan då får förlossningen komma igång av sig själv. Hon tar fram ett papper och berättar att antingen tar man snitt en vecka innan bf eller en vecka efter. Vill ha en vecka innan och ville ha det på papper att jag ska få snitt ett datum. Så hon skriver på ett papper om datum och sedan berättar hur ett snitt går till. Sedan pratade vi lite om det kommer igång av sig själv.
 
Då kommer jag få åka in till förlossningen, känna efter om jag klarar en vanlig förlossning eller så kör dem snitt. Känns så jäkla underbart just nu! Äntligen har jag mitt snitt och den 20 augusti kommer våran pojke!
 
 

Magbilder

Idag satte jag ihop hur min mage har sett ut i denna graviditet. Satt även och kollade hur magen såg ut med Matteus.
 
 
 
Bilder från när Matteus låg i magen
 
Och  sedan bilderna från denna graviditet. Inte exakt samma veckor men ungefär.
 
 
 
 

vägen till planerat kejsarsnit

För att få ett planerat kejsarsnitt krävs samtal med aurora barnmorska och överläkare. När jag hade inskrivning sa jag direkt till min barnmorska att jag ville ha snitt. Hon sa då att jag skulle vänta några veckor och tänka igenom det. Jag satt hemma och läste och tänkte noga genom mitt beslut. Jo jag ville ha snitt, det var inget snack om saken.
 
Nästa besök när jag kom till min barnmorska berätta jag att jag ville ha snitt och att jag kännt mig stressad över det och vill ha ett beslut ganska snart. Då var jag i vecka 28. Hon frågade om jag var 100% säker och skickade iväg en remiss till överläkare. Hon ifråga satte inte direkt utan frågade bara varför. Jag berättade om min första förlossning och hon förstod. Hon sa till och med att jag skulle få som jag ville. Då kändes allt bra jag skulle få mitt snitt.
 
Så kom besöket hoss överläkaren. Hon börjar med att visa min förlossning journal och inleder samtalet med. "Det var en riktig hemsk förlossning du hade." Jag känner för stunden hur jag skiner upp och det känns som hon förstår mig. Men istället för att fortsätta prata om snitt så säger hon " Jag föreslår en igångsättning då du inte har medicinska skäl" Man känner bara hur ens värld rasar. Dem där orden alla berättat om " medicinska skäl". Hon forsätter prata om igångsättning och hur bra dem kan göra för oss. Men jag säger vädligt bestämt att om jag inte får snitt där söker jag mig någon annan stans. Hon säger då bara " Ett kejsarsnitt är inte något litet, det är en operation". Känner hur ilskan bara skriker, men håller den inom mig. Såklart jag vet att det är en operation, såklart jag vet att man kan få blodproppar, blodförlust, infektioner, livmordern som växer ihop med snitet, problem med senare graviditeter. Men jag håller tyst.
 
Tårana börjar rinna av både ilska och räddsla för att allt skulle bli ett övertalnings samtal. " jag ser att detta är jobbigt för dig" Nää jag sitter där för att jag tycker det är så jäkla kul med kejsarsnitt. Sedan berättar jag hur jag kände då vår son kom till världen. Hur jag kände att en vanlig förlossning inte var värt ett barn, hur lite jag egentligen brydde mig om vår son när dem sprang iväg med honom för han hade vatten i lungorna och lite svårt att andas. Det var ingen lycka där.
 
Hon bokar in ett samtal till en aurora barnmorska så jag får bearbeta min förlossning och diskutera den kommande förlossningen. Tiden kommer hem i brevlådan och man blir så otroligt nervös då man hört så mycket om övertalnings försök, dumförklaringar och så vidare.  Hade två tider bokade hos min barnmorska. När jag hade mitt besök hos barnmorskan berättade jag åter igen hur stressad jag känner mig. Det som stod i min journal såg bra ut tyckte hon. Det som inte stod var att överläkaren diskuterat en igångsättning med ett snitt om det skulle bli för långdraget eller om jag skulle få panik. Inte heller att hon sa " du vågade bli gravid igen i alla fall" Eller att hon i huvudtaget inte ens nämner snitt under det samtalet utan bara föreslår en igångsättning.
 
Min barnmorska såg lika chockad ut som jag gjorde på samtalet. När aurora samtalet kommer så är jag såklart nervös. Vi kommer in i ett rum och börjar prata. Jag har svårt att sätta ord på mina kännslor och det diskuteras egentligen inte så mycket om positiva saker med ett snitt. Bara detta med medicinska skäl. Jag berättar hur jag känner och att jag är rädd för förlossnings deppression. Men detta är inget som hjälper mig till att få snitt. Känner ganska fort hur hon pressar fram kännslor och försöker få mig att berätta om jobbiga minnen. Händelser i mitt liv som jag själv har kunnat bearbetat. Men enligt henne låter det som man inte kan bearbeta sådant utan  professinoell hjälp.Hon frågar mig  vad det är för skillnad mellan dem två olika situationerna. Hur jag kunnat bearbetat det och inte min förlossning. Känner mig otroligt pressad och nästan ställd mot en vägg. Ja hur har jag kunnat det?  Nu har jag svaret när jag tänkt efter, men då kände jag mig bara ställd med alla frågor. Den händelsen handlar om en person. En person som jag kan välja att ta bort från mitt liv. Detta handlar om att skaffa barn. Ska jag då välja att inte skaffa fler barn för att jag har förlossnings räddlsa? Hon trycker mycket på att det är nästan omöjligt att få ett snitt om man inte har medicinska skäl. Sedan kommer frågan " Vill du ha fler barn i framtiden" På henne lät det som om man inte kan få fler barn efter snitt. Men jag känner faktiskt en del! Jag säger inte emot, jag känner att jag inte orkar.
 
Så nu vet dem att jag är otroligt sårbar, att det kommer ta på mig psykisk och att det redan gör det. Är det konstigt att sverige har så mycket psykisk ohälsa? Nej! Varför kan inte en kvinna få födda hur hon vill och bestämma över sin egna kropp när man vet riskerna? Överläkaren sa att det inte handlar om pengar utan om mitt och barnets bästa. Är det bästa för mig att vara stressad, oroad och må skit under min graviditet? Ja enligt läkarna är detta en helt naturlig och inte det minsta konstig graviditet.  Jag förstår att dem vill att man ska födda vanligt, jag förstår att det är bättre för mig och barnet, jag förstår allt! och jag önskar att jag hade modet och orken att genomgå en vanlig förlossning. Men nu är det så att jag känner att jag inte klarar det!
 
 

Vecka 33

Igår gick jag in i vecka 33. Har varit så jäkla trött dem senaste dagarna, speciellt igår. Sen var vi också hos min syster och käka middag. Fick även reda på mina blodprov och dem såg fina ut så nu slipper jag dem tills efter förlosningen! Känns så skönt att få en sak ur vägen. Sedan fick vi en ny tid till läkaren? Fan vad dem håller på egentligen byter tider hela tiden.
 
Men men annars mår jag bra, som sagt börjar tröttheten komma mer och jag orkar knappt kvällarna. Men magen har blivit bättre, måste ut och gå 3-5 km om dagen bara så håller den sig i trim. Otroligt jobbigt speciellt nu när det är så varmt! Men så jäkla skönt att ha en fungerande mage. Bebisen sparkar och trycker otroligt mycket neråt. Känns som han ska trycka sig ut själv ibland. Haha! Hoppas han väntar ett bra tag till så jag vet hur det blir med snitt i alla fall.
 
Har dessutom hittat ett par shorts i min garderob som går över min feta rumpa! Wihooo 1-0 till mig!

Vecka 32

Idag går vi in i vecka 32! Känner verkligen av stressen för förlossningen. Känner ingen direkt längtan än. Men det beror nog på att jag inte fått något som helst besked om snitt så man går bara och oroar sig. Har aurora tid den 7:e och nu när vi kommit hem hade vi fått en tid till  överläkaren samma dag? Fattar ingenting om dem har bokat av min tid eller om jag ska till båda samma dag. Kommer vara i vecka 34 när vi ska ditt och det är ju ganska ont om tid då? Så antagligen har dem slagit ihop båda besöken för att jag ska hinna få information och så vidare om jag får snitt.
 
Annars mår jag toppen! Magen har kommit igång igen och jag måste verkligen ut och röra på mig. 2-3 km om dagen för att hålla magen i igång.