carolink 3 barns morsan!

Kategori: duvan

Kommer ni ihåg jack?

För er som kanske hängt med lite i mitt bloggande kanske kommer ihåg duvan Jack? Han bor ju hos Johans bror. Måste säga att det var rätt beslut att låta honom flytta ditt. Så mycket uppmärksamhet han får och otroligt tam har han blivit. Men bara mot Johans bror då. Han ser ut att ha det jätte bra där. Tror inte jag skulle haft tiden som han kan ge honom heller. 
 
 

Då har jack flyttat hemifrån

Idag fick Jack flytta hem till Johans föräldrar och bror. Lite sorgligt är det ju, han är ju så fin och så mysig fågel. Men samtidigt som Johan sa " Vi tränar och uppfostrade honom, gjorde så han blev fin. Sen är det dags för honom att flytta vidare." Det skulle kanske vara en affärs ide. Ta hand om djur, uppfostra dem och se till att dem är fina och friska för att sedan ge dem vidare eller sälja. Skulle vara en ganska kul ide? Någon som har ett djur som behöver ett hem? Många gör sig ju av med sina djur just för att dem inte kan hantera dem på rätt sätt eller har för lite tid helt enkelt. Mitt intresse för djur är enormt stort och jag lär mig gärna ta hand om bråkiga djur. Kan ju inte alla djur slag, raser och arter men man lär sig ju när man hanterar dem. Läsa mycket och sedan får göra saker praktiskt. Viktigast är nog ändå att ha tålamod och absolut inte göra fel så det får motsatt effekt.
 
Men men idag sa vi i alla fall hej då till jack och vem vet han kanske kommer tillbaka någon dag :)
 
 

Bye bye jack?

Förrut kändes det hur lätt som helst, men nu börjar det kännas lite svårt. Johans bror skulle gärna vilja ha jack och vi har pratat om att ge bort honom till någon som vi känner. Då kommer vi fortfarande kunna se och hälsa på honom och dessutom kunna ta tillbaka honom om dem tröttnar eller så. Så nu står vi där på ströskeln och funderar, eller i alla fall jag  gör det. Blev jätte fint med jack i köket här men samtidigt kan det vara skönt med ett mindre djur och han är det ända djur vi har som inte känns personbunden eller vad man ska säga. Han anpassar sig bra efter nya människor, vist har han börjat gilla mig lite extra känner man. Men samtidigt är det ju bara för att jag ger honom mat varje dag. Så för och nackdelar just nu är:
 
För
* slipper köpa mat till ett djur till
* ett djur mindre att göra rent, han skulle behövas göras rent varje vecka nu.
* Man kan lägga mer tid på dem andra djuren plus att man ska ha tid med barn sen också.
* Han skitar ner jätte mycket utanför buren, inte så kul i köket. Dammsuga varje dag då.
* lättare att göra sig av med honom än något av dem andra djuren.
 
Emot:
 
* Han är så fin att ha och hur många har en duva?
* Just nu har han blivit frukost sällskap, jätte mysigt imorse med honom  i köket.
* Jag har en egen fågel som jag faktiskt kan hantera.
 
 
 
 
Just nu går det mot att han flyttar till Johans bror :)
 

En ny duschad jack

Idag har jag klippt klorna på kaninerna och gjort rent till fåglarna, sen får ju jack alltid en dusch när buren görs rent så även denna gång fick han det. Han blir som en söt liten boll när han har duschat. Sen i buren har han ju ett litet badkar, har aldrig sett honom bada i det. Men idag tog jag lite varmare vatten och helt plötsligt låg han där och plaskade :D
 
 
 

Första mötet mellan kanin och duva

Idag fick Honey och Jack träffas på lite närmare håll. Honey stannad till och nosade i luften och jack blev livrädd och började flaxa med vingarna. Honey blev då rädd och sprang mot mig. Sen gick hon sakta fram igen och försökte kolla vad det var som satt i sängen. Så båda stod bara och kollade på varandra en kort stund. Tills Honey inte tyckte det var intressant längre och hoppade ner från sängen :) Fick inga jätte bra bilder på dem två men,gjorde mitt bästa med mobilen..
 
 
 

Jack har fått en ren bur och duschat

Idag har Jack fått lite uppmärksamhet. Han har duschat, fått rent i buren och flygit fritt. Men ja duvor är då inte såna som verkar gilla motion utan han sitter gärna på en gardinstång och bara tar det lugnt helt enkelt. fast man knappt håller på med honom så är han ändå ganska tam. Han kan sitta på axeln och så. Mysigt med duvor måste jag säga.
 
 

en mycket trött dag

Idag har man jobbat dag,gissa om jag är slut! Även fast jag har börjat sova bra om nätterna nu så är jag  super trött ändå. Nu tror jag äntligen att magen har börjat växa lite. Om det inte bara är fett som man lagt på sig. 
 
Idag har i alla fall duvan, som nu mera heter jack vart hos veterinären för hälsokoll. Vi visste ju att han hade något i fjäderdräckten. Så nu har vi fått lusmedel till båda fåglarna som dem ska ha. Gick på 600 bara för att kolla det, Tänk vad veterinär kostar egentligen.
 
 

Dags för ett nytt hem

Nu är det dags för duvan utan namn att flytta in i sin nya bur.  Tror den kommer trivas bättre i den än i  transport buren. Hon/han har börja bli lite kaxig, men är fortfarande tam och kan sitta på fingret. Nu ska duvan utan namn få vara i fred och utforska sitt nya hem. Medan ska jag sätta reptilerna i ett bad och ta ut Honey.  ;)
 
 
 

Med duva!

Idag ringde min moster i panik!! Hon och hennes granne hade hittade en duva som besökt dem i några dagar. Dem hade letat efter vad man skulle göra. Alltså jag pratar om en tam duva för er som inte förstår. Vi åkte ditt och dem ville att vi skulle fånga in den och ta hand om den. Johan som är lite mer van med fåglar fångade in den på 3 minuter. Nu är den här hemma och vi har ringt till svenska duvförbundet för att hitta en ägare. Bara det att det ligger i skåne och hon som svarade sa att dem inte har många medlemar här uppe i stockholm och dessutom hittade hon ett nr till en som bode i blekinge. Hon sa även att om vi inte hittade ägaren så fick vi behålla den eller åka några mil där ifrån vi hittade den och släppa den. Vi ringde nummret vi fick utan resultat. Vi fick i alla fall veta att den var 3 år, om ringmärkningen nu stämmer. Vi upptäckte att hon/han hade någon ohyra i fjäder dräkten så vi tog en sväng till en veterinär, otur som vi hade så var inte fågel experten där så vi åkte hem med en bokad tid till nästa vecka och rådet att inte ha duvan nära Amelia.. fortsättning följer...
 
 
 
Upp