carolink 3 barns morsan!

Kategori: Dodgie och mona-lisa

En kompis till Mona-lisa

Eftersom min ödla Dodgie  dog för ett tag sen så har vår sköldpadda mona-lisa sett lite ledsen och ensam ut. Hur kan en sköldpadda se ledsen ut? Jo hon har gått runt för att leta efter honom och bankat på glaset.  Så igår åkte vi och köpte en kompis till henne. När vi satt ihop dem igår gick hon direkt fram till honom för att kolla vad det  var för något. Idag vill hon gärna vara nära honom nästan hela tiden så hoppas det håller i sig och att dem förblir vänner nu :) 

 

RIP Dodgie

Idag somnade min ödla Dodgie in. Har haft honom i ungefär 9  år och när jag köpte honom var han 3. Så 12 hela år blev han. Känns lite sorgligt faktiskt. Men på något sätt känns det så väntat. Känns som han har blivit så gammal. Så nu får han sova så gott i reptil himlen :( 

 

Badat reptilerna

Nu har reptilerna fått bada. Så skönt när man har badkar så man bara kan spola upp lite vatten till dem och så får dem ligga där en stund. Det som också är bra att man måste göra rent badkaret sen ordentligt.  Så nu är dem badade och så fick vi ett rent och fint badkar.  Min ödla verkar otroligt slö just nu. Hoppas inte han är sjuk? Dem brukar börja dvala vid denna tid, men han är extremt trött tycker jag. Han är ju 11 år, så det är en gammal gubbe. Har läst så otroligt olika om åldrar på skäggagam.  en del skriver 4-10, 10-15 och en del att dem kan bli upp till 25?  Vet inte riktigt vilken ålder jag ska tro på?  Hoppas han blir lite piggare snart.

 

Djurdag

Idag har jag verkligen fixat med alla djuren och städat åt alla. Tar sin tid att fixa med allt.

 

Honey ( kaninen) har fått klorna klippta, gjort rent hennes låda, fått mat och vatten. Tvättat henne lite också, sedan lite gos.

 

Amelia ( fågeln) Klippt klorna, vilket faktiskt tar en jäkla tid då hon inte alls är med på noterna. Sedan städat buren och såklart mat och vatten.

 

Dodgie och Mona-lisa ( Ödla och sköldpadda) Städat igenom sanden, Ödlan har fått lite zophobas och såklart mat och vatten

 

Akvarium har bara gjort lite och tagit bort lite växer,fyllt på vatten , gjort rent pumpen och sedan gjort fint glaset.

 

spindlarna har jag bara fuktat lite hos och kollat till så allt ser bra ut hos dem.

 

Det låter så otroligt lite egentligen. Men som sagt tar sin tid.

 

Nytt husdjur

Idag har vi varit ute och åkt en sväng. Först till Bålsta där Johan skulle ha personalmöte och jag passade på att träffa en vän. Sedan drog vi till Uppsala, lite shopping på rusta och sedan till min favorit butik! En reptil butik som har allt reptildjur, växter, terrarium, stenar, bark, foder ja allt. Tanken var först att vi bara skulle handla lite mat till djuren och kalk som ödlan och sköldpaddan måste ha på sin mat. Men det blev en litet djur med hem också. Nämligen en spindel, närmare bestämt en Grammostola rosea. Eller det svenska namnet rosahårig chilespindel. Så otroligt fin och snäll spindel. En bra första spindel för er som är intresserade av att skaffa.

 

Vår spindel och reptiler

 

Vår spindel ömsade för någon dag sen och är nu jätte fin i färgerna så var bara tvungen att ta en bild och visa er! Sedan våra små sötnosar som flyttat in i sitt nya terrarium. Man säger att reptiler inte har några speciella känslor utan att dem bara lever på instinkt. Men ibland undrar jag, för Mona-lisa och Dodgie är ofta nära varandra och håller ofta ihop om dem är ute på större ytor.

 

 

 

 

 

Nu är terrariet på plats

Nu är terrariet på plats i sovrummet. Även djuren har fått flytta in! Är super nöjd! blev mer luftigt och mer stilrent. Nu har vi även tagit bort sängborden och ska sedan köpa en lampa och ha i hörnet i stället.  Sen är det bara att fixa till terrariet lite så det blir mer hemtrevligt för djuren.

 

Idag byter vi terrarium!

Yes det blir idag vi byter ut vårat terrarium. Hittade en bänk som vi ville ha, inte den vi tänkt kanske. Eller Johan ville ha just den bänken från början.  Så idag kastar vi ut det gamla och ställer in det nya. Alex hjälper oss med det. Vill ju inte lyfta i onödan direkt. Det gamla är inte så farligt tungt, men det nya är super tungt! Tror det kommer bli jätte bra! Men känns så sorgligt att det gamla ska ut. Börjar nästan gråta. Så se lite gravidsymptom har man kvar vilket är bra! haha även om det känns jobbigt att man nästan bölar över ett terrarium.

 

Nytt terraium

Yes i helgen var vi och hämta ett nytt terrarium. Äntligen! Okej det tog kanske inte så lång tid att hitta ett som vi ville ha. Så nu måste vi bara ha en bänk att ställa det på. Har tänkt oss en hemnes bänk från ikea. Har kollat på den innan vi köpte terrarium så vi vet att måtten stämmer. Så snart får reptilerna byta hem. Blir att såga ner det vi har nu, spara dörrarna på det och kanske skära till dem och använde till två andra terrarium vi har. Som vi inte har något i alltså. Men bra att ha i framtiden om Matteus vill ha någon mindre reptil eller typ mindre orm.

 

 

Ja det står i vårt badrum under tiden vi fixar bänk och så vidare. Vilket betyder ingen dusch haha. Snuskigt värre här med andra ord.

På jakt efter terrarium

Tänk att man alltid är på jakt efter något att köpa. Nu när jag äntligen får köpa min kamera så är vi på jakt efter ett nytt terrarium. Det vi har började ju läcka vatten när jag skulle göra rent sanden så träet är antagligen ruttet eller kommer bli. Så ett nytt eller ja begagnat glas terrarium står på listan nu. Men verkar vara svårt att hitta dem mått vi vill ha. Vill ha 150*50 och höjden spelar ingen roll. Som sagt blir lite mindre, men inte mycket så skulle ju vara bra att bygga lite på höjden.

 

Nej nej inte terrairet!

Jaha tänkte vara duktig idag och göra en storstädning hos reptilerna.Vilket innebär att jag gör rent all sand och stenar. Började med två hinkar sand men upptäcker då att det börjar rinna vatten från botten av terrariet. Har ett trä terrarium.  Har gjort detta så många gånger och aldrig tänkt så långt. Känns som hela terrariet är förstört nu, upptäckte även sprickor i trätt och  känns som det kommer börja ruttna.  Blir kanske att köpa ett nytt? eller om det går att fixa på något sätt. Känns ganska kört eftersom jag borde märkt eller tänkt på detta tidigare.  :/

 

Små barn fötter springer runt i vår lägenhet

Jag tror på spöken fast egentligen vill jag inte göra det. När jag var liten och bode på landet i hus så hörde jag ofta mystiska  ljud. En speldosa började spela mitt i natten och jag var så jävla rädd. Jag hostade till och då smällde locket igen. På morgonen frågade jag min syster om hon varit i rummet.
 
Jag hörde mycket fotsteg, någon som sprang i trappen. En gång trodde jag på allvar att det var en inbrottstjuv så jag tog med mig en kniv upp på övervåningen och letade i alla rum. Men ingen var där! Då trodde jag att jag hade blivit galen. 
 
Kort ramlade ner från hyllor, hörde en konstig röst i en inspelnings dosa. Jag var så extremt mörkrädd på den tiden också så jag sov ofta med täcket över huvudet. Jag läste på om spöken och olika väsen. Läste om hur man kunde bli av med dem. Det  verkade så lätt, det ända man behövde vara va att be dem lämna en i fred. Så när jag hörde ett ljud efter det så sa jag bara att dem skulle lämna mig i fred att jag inte kunde hjälpa dem. Efter det har jag inte hört ett ljud! Förrens i helgen...
 
Alex var här och han hörde också! Vi stod i vardags rummet och det lät som när Matteus går från sovrummet till vardags rummet. Golvet knarrar lite lätt. Det lät som barnsteg. Så jag kollade och tänkte " nä nu har han tagit sig ur spjällsängen igen". Men när jag kollade var ingen där. Så forsatte vi prata och så lät det igen. Alex frågade om det var Matteus som tagit sig ur sängen. Jag var tvungen att gå och kolla till honom, han sov som en stock!
 
Låter så jäkla fjantigt detta. Men fy tusan så äckligt det är när man hör saker. Speciellt när någon annan också hör.
 
 

Man ska inte ha tid att blogg

När man är två barns föräldrar ska man helt enkelt inte ha tid att blogga.Har man det varje dag och lägger ut massor med inlägg så känns det som man inte lägger tid på sina barn. I alla fall gör det så för mig. Är det inte Zandor så är det Matteus som vill ha uppmärksamhet.Johan är fortfarande hemma men börjar jobba igen den 24:e. Då kommer det finnas att göra här hemma kan jag säga! Så får se om jag ens hinner lägga in ett inlägg i veckan. Nu ska vi få i oss lite lunch och sen se vad resten av dagen bjuder på. ;)
 
 
 

Mindre och mindre sömn

Oj så bortskämda vi har varit med Matteis egentligen. Han hade sovrutiner direkt när han föddes. Zandor vaknar ungefär 1 gång i timmen och ska ha mat! Sedan gör han konstiga harklanden under natten. Har läst att det kan vara drömmar eller magen. Ska fråga nästa gång på bvc vad det kan vara. Men det håller han på med halva nätterna också. Så först är man jätte orolig över det, sen somnar man och då vaknar han för mat. Sen börjar det om så. Plus att inatt skrämmde johan skiten ur mig! Helt plötsligt sätter han sig upp i sängen stirrar mot Matteus säng och säger " Va fan var det där?" Jag blir skiträdd och säger att han drömmer och får som svar. " Nej det är något där" Sedan mummlar han att jag ska gå och sova någon annan stans. Usch har kollat på det okända för mycket tror jag. Så hade jätte svårt att somna efter det.
 
På dagarna sover Zandor jätte bra, men då är det Matteus som ska aktiveras. Känns som det kommer bli tuffa månader framöver..