carolink 3 barns morsan!

Kategori: Barn

Renoverat pojkarnas kök!

Jag blev faktiskt väldigt nöjd måste jag säga med pojkarnas kök. Inte helt klar med det, ska köpa lite andra saker och fixa lite mer med det. Men än så länge nöjd! :D Det var lite små svårt att spraya grejerna. Har ju aldrig gjort det och det blev väldigt mycket på en del ställen men tycker inte det syns sådär jätte mycket :)

 

Så vad tycks?

 

                                            

1- års present till en prinsessa

Snart fyller min systerdotter 1 år! Oj vad detta år gått fort. Eftersom jag bara har pojkar så kommer det bli lite extra kul att hitta en present till henne. Skulle vilja hitta något som är riktigt flickligt. En docka, prinsessklänning, dockskåp eller bara något som är riktigt rosa!

Har kollat lite på http://krabat.se/. Har hittat en del saker som jag tror skulle passa henne.   Bland annat har de jättefina klänningar. Speciellt ett par stycken som jag lätt skulle köpa om jag själv hade en flicka och det är Madicken klänningar. Tycker sådana är så otroligt fina! De finns i storlek 86 så den skulle ju passa henne till sommaren. Skulle ju kanske vara något att köpa till henne nu när hon fyller år?

Hittade även jättefina dockhus. Fanns även massor med tillbehör man kunde köpa till. Skulle ju både vara roligt och ett fint 1-års minne. Något  hon kanske kan spara till sina egna barn också.

 

 

Här hittar ni i alla fall Lisabet klänningen. 

http://www.krabat.se/madicken/klanning-lisabet-med-forklade.html

Första tänderna!

Nu börjar man se Ozzys tänder komma upp. Verkligen jätte tidigt tycker jag! Men kanske tar ett tag innan dem verkligen växer upp. Matteus fick sina första tänder vid 5 månader och Zandor vid 7-8 månader. Så bara vänta och se! En del föds ju med tänder så känner att det inte är så konstigt egentligen. Men han är inte gnällig eller dreglar något. Så dem har inte spruckit igenom än eller vad man säger Dem ligger där precis under. Men snart så!

 

Påsk pyssel

Idag har vi blåst och målat ägg. Zandor var duktigare än vad jag trodde på detta. Trodde att färgen och ägget skulle hamna i munnen hela tiden. Eller att han skulle kasta iväg sitt ägg. Haha, men han var riktigt duktig! Matteus har alltid varit duktig på att måla så hans ägg blev super fina! Men han fick måla med akvarell färg på sina ägg medans Zandor fick vattenfärger. Men båda gjorde ett jätte bra jobb och äggen blev jätte fina . Nu ska dem bara torka och sen ska dem sätta upp i påskriset :)

 

Ta dagen som den kommer och lära sig prioritera

Jag går hemma med 3 barn. Alltså inga barn på förskolan än. Matteus blev 3 år i februari, Zandor 1,5 år och sedan Ozzy 2,5 månad. Det finns en del måsten när man går hemma. Man måste laga mat, byta blöja,  gå ut med hunden, ge djuren mat och såklart ta hand om barnen Sedan finns det egentligen inte så mycket mer?

Vem säger att man måste städa till exempel? Uppdatera på fb? Träna?

 

Man måste lära sig prioritera när man går hemma med fler barn. Vad är viktigast för barnen? Vad är viktigast för en själv?

 Som idag första dagen hemma och jag känner bara att dagen får gå och jag får ta saker och ting när jag får tid för dem.  Nu har jag varit ute med hunden och om 1,3 timme ska han ut igen. Innan det ska barnen i alla fall hinna få mat i sig tänkte jag. Och det är det ända? vad gör jag med resten av tiden? Jag lägger några minuter på mig själv och nu ska jag pyssla med barnen innan maten tänkte jag.

 

Att vara föräldraledig är inte alltid det lättaste det finns kaos dagar, lugna dagar och dagar då man bara vill gå under jorden. Men lär man sig prioritera och bara ta det lugnt så klara man alla dessa dagar :)

 

 

Rock socks!

Ja idag rockar vi sockorna här hemma. Det är väl ingen som har glömt att göra det och varför vi gör det hoppas jag. 

 

 

 

En kul grej om varför vi gör det just detta datum är för att dem med down syndrom har tre exemplar istället för två av kromosom 21. Därför gör vi dett den 21/3 varje år :) 

Vattenpölar... Det bästa som finns!

Ja är man barn så är nog vattenpölar det bästa som finns när våren är på väg. Ojoj Zandor fick för en gång skull gå och han älskade det verkligen! Ja som sagt vattenpölarna var nog det bästa med hela promenaden. Ska låta honom gå mer nu när isen och snön är borta. Här kommer några bilder från dagens promenad.

 

Varför man ska vaccinera sin barn..

Jag läste nyss att det börjar härja mässling här i Sverige igen. Vilket är otroligt smittsamt. Detta är ju anledningen till varför man ska vaccinera sina barn. För att det inte ska komma tillbaka igen och för att det inte ska spridas. Det är ju tusen gånger värre att barnen får dessa sjukdomar som inte längre finns i Sverige än att vaccinera.  Sjukdomar som har funnits i Sverige kan komma tillbaka. Det blir fler och fler föräldrar som tycker det är onödigt att vaccinera sina barn för att sprutorna innehåller det ena och det andra. Men samtidigt är ju faktiskt det är skydd mot sjukdomarna?  Kan lova att det är så mycket värre att se sina barn insjukna i sjukdomar dom faktiskt kan dö av. Skulle alla sluta vaccinera sina barn så skulle ju alla dessa sjukdomar komma tillbaka. Dem är ju inte direkt helt utrotade från våran jord...

 

 

http://www.expressen.se/nyheter/stockholm/utredning-efter-oro-for-utbrott-av-masslingen/

Pysseldag

Idag har vi suttit och pysslat en massa. Matteus ville spela memory så vi satt och gjorde det medans Zandor målade. Men ja dem flesta pennorna var ju tvungen att passera munnen innan dem användes till att rita med. Suck...  Men men vi ritade, pysslade med pärlor och sedan lekte med lera. Ni ska få se vad jag gjorde med leran lite senare ;) 

 

När man är hundägare och 3 barnsmamma

Ja hunden ska ut i alla väder och ungarna ska med så är det bara.Så är hundägar och föräldralivet här hemma. Två barn åker vagn och en får sitta på ryggen helt enkelt. Okej Johan var med denna gång men vill öva och känna efter vad som kommer bli lättast för mig när jag är ensam.

 

Inte nog med att det blev en promenad idag, det blev även lite viltspårs träning. Två lite kortare spår och Pajas tog det andra spåret jätte fint. Det var som om han fattade grejen med det då. Han vill inte riktigt gå det första utan var ganska okoncentrerad och tyckte att vi skulle gå tillbaka till Johan och barnen. Men inte då han fick gå det lite halvdant. Andra spåret som sagt gick sådär i början men slutet ojoj vad fint han gick! Så nöjd och stolt jag blev. Ni får se en liten film på det här nedanför!

 

 

Det skiljer 2 månader mellan oss!

Ja det skiljer bara 2 månader mellan Pajas och Ozzy. Tycker det är så gulligt och fint att dem kommer få växa upp tillsammans, eller det tycker jag ju såklart med alla våra barn att dem får växa upp med hund. Men just Ozzy och Pajas, nog för att dem är så nära i ålder. Pajas är så fin mot Ozzy lägger sig gärna nära och pussar på honom. Som att han känner att han också är en bebis. 

 

Ozzy vänder sig från mage till rygg!

Idag rullade Ozzy från mage till rygg flera gånger när jag skulle fota honom! Tycker han är ganska tidigt med det. Men kan vara för att han faktiskt tycker om att ligga på mage och sparka med benen och kolla runt.  Så nu blir det svårt att fota honom på mage. Hoppas han tröttnar på att rulla till rygg, han blir ju ändå skit arg när han ligger på rygg haha.

 

Ensam för första gången med barn och hund

Igår var jag ensam med 3 barn och hund för första gången en hel förmiddag! Så en långpromenad med hunden var vad som låg på schemat.  Det var inte så jätte svårt eller jobbigt att komma ut med 3 barn, 2 satt i vagn och stora fick gå. Men hade stå bräda  om han skulle behöva vila benen. Den kom till användning kan jag säga till och från. Det jobbiga med den var att det blev svårt att gå eftersom den kommer så långt ut på den vagn vi har så man fick nästan gå och skjuta på vagnen med ena hand och hålla hund i andra.

 

Nästa gång ska jag sätta Zandor på ryggen antingen i bärsele eller i vår vandrar ryggsäck som man bär barn i eller vad man ska kalla den. Ingenting är omöjligt och allt går bara man vill eller hur ;)

 

Zandor fick åka bilen för första gången

Oj vilket glädje skrik Zandor gjorde när Matteus körde bilen idag och han fick åka med. Haha Han tyckte verkligen det var roligt och satt snällt i bilen. Matteus är jätte duktig på att köra också. Ja lite avis blir man måste man säga, hade ju själv velat ha en sån i den åldern haha. Men kul att pojkarna fick en i alla fall.