carolink 3 barns morsan!

Kategori: Amelia

Fågel vs hund

Amelia var ute och flög idag och Pajas fick chansen att träffa henne på närmare håll. Han stod först bara och kollade på henne. När han sen försökte komma närmare så började Amelia flaxa med vingarna och försökte bitas haha. Pajas blev lite rädd och gick inte så mycket närmare sen.

 

Tips till er som har fågel

Vid denna årstid kommer det ju massor med rönnbär. Egentligen tror jag ingen använder dem till något speciellt. Men så läste jag på en sida att våra tamfåglar älskar dessa bär, man ser ju även vilda fåglar äta dem. Så för 2 år sen tog jag in lite och hade till Amelia och hon tokälskar dem!  Har läst att dem blir godare efter första frosten, men vet inte om det stämmer tycker själv dem är äckliga både före och efter. Så jag brukar plocka massor och frysa in till henne så har man lite gott under vintern till sin fågel :)  

 

Djurdag

Idag har jag verkligen fixat med alla djuren och städat åt alla. Tar sin tid att fixa med allt.

 

Honey ( kaninen) har fått klorna klippta, gjort rent hennes låda, fått mat och vatten. Tvättat henne lite också, sedan lite gos.

 

Amelia ( fågeln) Klippt klorna, vilket faktiskt tar en jäkla tid då hon inte alls är med på noterna. Sedan städat buren och såklart mat och vatten.

 

Dodgie och Mona-lisa ( Ödla och sköldpadda) Städat igenom sanden, Ödlan har fått lite zophobas och såklart mat och vatten

 

Akvarium har bara gjort lite och tagit bort lite växer,fyllt på vatten , gjort rent pumpen och sedan gjort fint glaset.

 

spindlarna har jag bara fuktat lite hos och kollat till så allt ser bra ut hos dem.

 

Det låter så otroligt lite egentligen. Men som sagt tar sin tid.

 

På jakt efter en till fågel

Nu har vi bestämt oss för att köpa en till fågel så Amelia får sällskap i sin stora bur. Amelia är ju Johans fågel från början och därför är Johan hennes bästa vän. Men Johan har inte den tiden för henne längre och jag tycker hon behöver en kompis att snacka lite med. Nu har vi bestämt vilken sort vi ska ha och ska ha en till pionus fågel men denna gång blir den en blåhuvad pionus.

 

Jag pysslar ju såklart med Amelia på dagarna, men det blir ändå många timmar för henne ibland helt ensam. Tycker inte det är rättvist mot henne. Vi har pratat om att skaffa någon annan sorts fågel och testa ha med henne. Men samtidigt skulle en av samma art eller man kanske säger ras? Hur som helst vara lite mer passade för henne. Hon är en maximiliani pionus fågel och vist hon är fin. Men kul med någon annan också kanske. Så nu får vi se när och hur vi hittar den fågeln vi vill ha. Dem är rätt så svåra att få tag i och kommer säkert kosta några 1000 lappar.

 

 

Ser nästan ut som Amelia fast blev blått huvud som ni ser. Tycker nästan fågeln ser photoshopad ut.

Amelia

Ni som följt med ett tag kanske kom ihåg min träning med fågeln Amelia. Jag gav ju upp väldigt fort då hon inte verkade intresserad av mig. Nu försöker jag lite smått igen då hon börjar visa ett intresse av att vilja ha kontakt. Johan håller inte på med henne så mycket och jag skulle ju så gärna vilja, men papegojor är ju lite knepiga. Men dem senaste dagarna har hon låtit mig ta ut henne från buren, jag har kunnat sätta henne på axeln och  få henne att gå på handen från huvudet. Bara såna saker har varit omöjligt förrut.  Hon pratar inte tillbaka med mig som hon gör när Johan pratar med henne. Men det kanske kommer, när hon verkligen börjar tycka om mig.
 
 
Jätte hemsk bild jag vet! Men ändå den bästa jag fick till när jag fotade. Bilden ska i alla fall bara visa att jag fått henne på axeln :)

Djuren

Idag tror jag var första gången som alla djuren fick träffas och sitta bredvid varandra. Honey började nosa lite på Dodgie. Men var så orolig att hon skulle krafsa på honom. Marsvinen har hon ju träffat förut och verkar vara trygg med. Amelia ville inte alls vara med på foton idag så fick väl 3 bilder med alla djuren tillsammans. Usch så jäkla jobbigt att få till en bild som sagt. Vill helst inte sitta och klistra in varje djur. Men får göra ett bättre försök nästa gång. Här är i alla fall några djur bilder..
 
 
 
 
 
 

Amelia är som fast klistrad på mig

Amelia sitter hela tiden på min axel nu, men vet inte om det mer beror på att hon är jätte rädd för Matteus gåstol. Men samtidigt tycker jag att hon borde vara vann vid den vid det här laget. Men vet inte, hoppas nästan hon sitter på axeln för att hon gillar mig. Var länge sen hon gjorde utfall mot mig, så hon kanske har börjat acceptera mig i alla fall, För några veckor sen gjorde hon ett utfall och nafsade på mitt finger. Men när jag inte tog bort handen så gick hon undan istället för att fortsätta. Efter det har hon aldrig gjort det. Kanske jag har vunnit denna strid? :D
 
 

Rönnbär till papegoja

Föra året tänkte jag plocka rönnbär till Amelia, men då var jag försent ute. Alla rönnbär hade blivit dåligt. Men i år  har jag minnsan plockat lite för att se om det är något för henne. Ska tydligen gå att frysa in det, så om det är en hit för henne ska jag plocka en massa och frysa in så har jag lite att aktivera henne med.  Men börjar med lite i taget. Egentligen ska man tydligen plocka dem när det varit frost en natt, tror det har något med smaken att göra.  Men får se om hon ens petar på dem.
 
 
 
 
 

Det går framåt med Amelia

Det börjar gå så otroligt bra med Amelia, äntligen börjar jag förtjäna hennes vänskap och hon har börjat lita på mig. Hon har börjat komma upp på handen så jag kan sätta henne på axeln, till och med att jag lyckats göra det innefrån buren några gånger nu. Idag blev det en dusch för denna dam och hade inga problem med att få in henne på toaletten där jag duschar henne på hennes träd. Sedan hoppade hon lätt upp via handen och upp på axeln igen när vi var klara. Känner mig så stolt och glad som börjar lyckas. Det har tagit sån tid och tålamod. Hon är fortfarande kaxig när Johan är hemma. Men det tar jag senare. Just nu är jag glad att jag kan hantera henne när jag är ensam :D
 
 
 
 
 

Duschat Amelia

Nu har jag duschat Amelia! Äntligen fick jag det gjort. Det var ett bra tag sen vi duschade henne, hon brukar bada i sin vatten skål. Men med dåligt resultat så nu tog jag med hennes träd in i badrummet och duschade henne nästan helt blöt.
 
 

Amelia är nyfiken på Matteus

Nu har Amelia börjat bli lite nyfiken på vad Matteus är för något. Så när Johan satt i soffan med honom för någon dag sen kom Amelia och satte sig på hans ben och försökte försiktigt närma sig honom. Men hon vågade inte riktigt sig ända fram.
 
 

Hur reagerade djuren på en ny familjemedlem?

När vi kom hem igår sa inte djuren så mycket, men imorse visade Amelia och Honey vad dem tyckte. Honey satt och stampa i flera minuter och verkade inte alls förtjust i den skrikande lilla bebisen. Amelia Måste jag säga ändå vart ovanligt tyst men visade mot Johan att hon inte var glad.
 
Trodde dem skulle va sura och griniga ett bra tag, men efter några timmar så har det gått bättre. Honey har fått kommit ut och just nu ligger hon på mattan där hon brukar ligga. Hon verkar inte störas av Matteus skrik specielt, inte heller Amelia bryr sig längre. Rille brydde sig ingenting, han ville bara ha sin mat imorse haha.
 
Sen har jag vart orolig hur Matteus skulle reagera på Amelias skrik och Honeys oljud. Men blev väldigt förvånad då han sover som en stock fast båda låter som bara den. Han  börjar inte skrika eller ens gny när dem låter. Så det känns riktigt bra just nu. Hoppas bara det håller i sig och att han står ut med dessa ljud.
 
 

Amelia sitter på axeln!

Idag har det verkligen gått framåt med Amelia. Hon satt på axeln jätte länge tills jag satte henne i trädet igen. Framsteg på hög nivå! Tyvärr skriker hon nästan lika mycket som förr, nästan bara när Johan är hemma. Förstår inte varför hon aldrig ger sig? Vi pysslar med henne iaf 1-3 timmar om dagen. Får en kännsla av att hon slutat skrika när jag är ensam med henne? Men känner hur som helst att hon och jag börjar bli bättre vänner, inget huggande efter mina händer längre, eller har inte hänt på ett bra tag så.
 
 
 
 
 
 

framsteg med Amelia

Måste bara skriva lite om Amelias framsteg, bara för att få mig själv att inse att det faktiskt går framåt. Idag har hon skrikit väldigt lite då Johan kom hem. Annars har vi haft en lugn fågel. När jag tog ut henne gick hon direkt från buren till trädet sen även när hon flög och landade på buren och jag sa till henne att gå till trädet gick hon snällt och satte sig där.  Hon har även börjat flyga lite mer på eget insiativ. Så känner att man nästan kanske är på steg 2 av 20 nu. Lite kaxig är hon fortfarande men även det känns som det börjar lägga sig lite. Så tummen upp för idag.