carolink 3 barns morsan!

Kategori: akvarium

Akvariet

Nu blev akvariet kvar ändå, så Johan hämtade hem en massa gratis saker han hittat på en fb sida. Det blev ju faktiskt mycket bättre då och sen byte vi plats på akvariet i barnrummet. Flytta det bara till andra sidan rummet, men vi tusan va äckligt det var där bakom! Man kommer ju inte åt med dammsugaren direkt där och så satt det en död fisk på väggen! Usch!  Men ja det är lite disigt fortfarande i akvariet eftersom vi nästan tömde hela och fyllde på med nytt vatten. Men det ser väl bra ut, skulle ju vilja dränka akvariet med växter men får se om det blir så någon månad då man kan lägga pengar på sånt.

 

Nu gör vi oss av med akvariet!

Nu har vi bestämt oss för att ta bort vårat akvarium.  Är så otroligt trött på att man aldrig får ordning på det, lägger en del pengar på växter, nya fiskar, grus och ja andra saker. Byter vatten och fixar med det hela tiden men nej det vill verkligen inte ta sig. Så nu ger jag upp, det är inte kul längre. Ska försöka sälja det och vi kommer få en bra peng för det eftersom vi köpte det ändå för kanske 2000-2500 kommer inte riktigt ihåg. Vi har ju ingen plats att ställa det på och vänta till den dagen då man kanske får upp intresset igen så lika bra att sälja och köpa nytt i framtiden om man vill ha. Vi har ju ett till fast mindre akvarium också, som Johan har på jobbet just nu men som han planerar att ta hem om han får det nya jobbet vill säga.Sen står ju akvariet vi har i barnrummet och pojkarna börjar bli lite våldsamma, så att det går sönder och man får vatten över hela golvet skulle inte förvåna mig. 

 

Blev två till fiskar

Var en sväng till Barkarby ( Stockholm)  och handla två fiskar till. Så nu har vi lite nytt och det ser lite trevligare ut med lite större fiskar också. Annars har vi bara haft små fiskar.  Den första vi köpte var hel orange denna gång blev det två stycken tre färgade. Dem var väldigt fina faktiskt.

 

Djurdag

Idag har jag verkligen fixat med alla djuren och städat åt alla. Tar sin tid att fixa med allt.

 

Honey ( kaninen) har fått klorna klippta, gjort rent hennes låda, fått mat och vatten. Tvättat henne lite också, sedan lite gos.

 

Amelia ( fågeln) Klippt klorna, vilket faktiskt tar en jäkla tid då hon inte alls är med på noterna. Sedan städat buren och såklart mat och vatten.

 

Dodgie och Mona-lisa ( Ödla och sköldpadda) Städat igenom sanden, Ödlan har fått lite zophobas och såklart mat och vatten

 

Akvarium har bara gjort lite och tagit bort lite växer,fyllt på vatten , gjort rent pumpen och sedan gjort fint glaset.

 

spindlarna har jag bara fuktat lite hos och kollat till så allt ser bra ut hos dem.

 

Det låter så otroligt lite egentligen. Men som sagt tar sin tid.

 

Akvarium och terrarium

Köpte ju lite plastväxter igår till akvarium och terrarium. Blev faktiskt riktigt snyggt i akvariet, terrariet saknas det något tycker jag. Eller pinnen som jag satt fast växterna på ska flyttas och sedan kanske man ska plocka in lite mossa eller något för att få lite mer natur till spindeln.

 

Nu har vi i alla fall lite grönt i akvariet och nu ska vi försöka lite smått att få dem riktiga växterna att överleva men nu kännas man inte lika stor press eftersom det ser i alla fall fint ut. Är grymt sugen på att köpa en liten ål att ha där i.

 

Nytt försök med Akvariet

Nu försöker jag på nytt att få till vårt akvarium. Växterna bara dör, men nu har vi faktiskt lyckas hålla två i liv. Förstår inte vad felet är. Har snart försökt allt känns det som. Så när jag var på arken här om dagen för att köpa mat till spindeln så blev det även en plastväxt. Stod ett tag och övervägde om jag skulle köpa en riktigt istället. Men nej är trött på att dem bara dör. Egentligen är jag lite emot plast växter. Men vill ha lite grönt nu och ska försöka köpa lite växter i taget för att se hur dem klarar sig.

 

Akvariet

Jag vet inte hur många gånger jag har sagt att jag verkligen ska börja sköta akvariet. Jag började bra med vatten byten och allt. Men sen efter snittet så blev det liksom inte av då jag inte kunde bära hinkar med vatten. Johan glömde väl helt bort akvariet då eftersom det kom in nya rutiner och vanor i våran vardag. Men nu har vi fått lite nytt gruss. Ljust gruss, som känns mycket ljusare, fräschare och finare. Så nu fick jag motivation till att börja fixa med det igen. Det är ju något som gör att växter och fiskar bara dör! Vi har tagit vatten test och allt värkar bra där. Så nu ska vi testa med mer gruss och sedan bombadera med växter! När växterna mår bra så blir det fler fiskar. Skulle så gärna vilja köpa någon typ av ål.  Men så här ser det ut i alla fall just nu,,
 
 
 
 
 
 

Fixat med djuren

Idag har djuren fått klorna klippta och akvariet har fått nytt vatten och gjort lite rent. Försöker få iordning på akvariet, växterna dör ju bara hela tiden! Alex har gett lite tips och trix på hur man kan göra och vad som kan vara fel. Göra vatten bytte oftare, köpa mer grus, köpa några fiskar som städar, göra lerkulor som man har i akvariet för att växterna ska få näring.
 
Men börjar med vatten byte ofta, sen vid nästa löning så blir det lite mer grus och kanske någon ny fisk.
 
Från fisk till något annat. Johans bror har ju köpt en skorpinjon, Så jäkla coolt djur egentligen! Även om jag inte skulle vilja ha en, tycker mer om spindlar,reptiler och sånt. Men är i alla fall tvungen att visa en bild på den..
 
 
 
 

Vatten test

För några dagar sen tog vi ett vatten test i vårt akvarium för att se vad som var för fel. Vi fick inte direkt fram något som saknades utan att vi kanske bara ska byta vatten lite oftare och sedan försöka göra vattnet lite surare. Så det blir att köpa lite rötter. Köpte test stickor på arken som kosta 300 kr ungefär och man fick 25 stickor i den. Får hoppas att det hjälper så våra växter blir fina igen, jag mistänker lite järnbrist i vattnet. Men det testade inte stickorna. Men vi börjar som sagt med fler vatten byten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Salt i akvariet

När man städar sitt akvarium kan det vara bra att ha i lite salt. Man säger ungefär 1 dl per 100 liter. Så motverkar man sjukdomar. Tänk på att städa ett akvarium inebär inte att man tömer hela akvariet och gör rent all sand i en hink. Man använder en slamsug och gör rent botten med, tömmer nästan hälften av vattnet och  gör rent pumpen. Även pumpen kan vara bra att göra "halv" ren. Eftersom bra bakterier kan finnas där, samma sak i sanden. 
 
Åter till saltet. Saltet ska vara vanligt salt som man köper i matbutik, men utan jod.
En del är helt emot att ha salt i akveriet och andra tycker det är en självklarhet. Så man kan både läsa och få höra olika kommentarer. Själv har jag nydligen börjat använda salt. och våra fiskar mår jätte bra och levt jätte länge.
 
 

Snyggat till akvariet

Var så otroligt skitigt och dåliga växter i akvariet så var tvungen att fixa till där i. Har inte haft någon lampa till det på ett tag så vet inte om det är därför växterna dött så fort. Det blev stor skillnad i alla fall, även om det ser lite tomt ut. Men får ta och köpa lite fler växter sen. Sedan ett litet tips som jag fått är att man ska ta lera från en åker och sedan torka det.  I sådan lera finns det massor av mums som växterna gillar, så när dem torkat gräver man ner dem små lerkulorna intill växterna. Har själv inte testat än men ska göra det tänkte jag. 
 
 

Nya fiskar

Var ju och ökade upp vårt stim med rödmunstetror i helgen och måste säga att det ser jätte fint ut. Köpte alla dem hade i butiken ungefär 27 stycken. Snart blir det nog lite fler fiskar, men vi får se
 
 

Det nya i akvariet

 Det blev som sagt lite nya fiskar. En partner var till mosaik och guld guramin sedan ett royal red par. Glömmde helt bort min bandgurami som också skulle behöva en partner. Så får köpa det senare. Sedan blev det en nya mal. Som ni ser på akvarie bilden så blev det nya fina växter också så nu ser akvariet ut som nytt. Älskar med lite förändring i akvariet. Ska försöka bli duktigare på att göra rent rutor och sådär nu också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotat

Har börjat fota lite mer, eller tänker göra det i alla fall. Eller ska försöka. Sen sitter jag och leker i ps. Så kommer fler bilder om en stund. Men först lite bilder från akvariet.
 

Praktbotia

 
 
Blev lite nya fiskar till akvariet idag. Köpte tre stycken praktbotia, har ju väldigt mycket sniglar i akvariet och dessa fiskar äter upp dem. Jag tycker det är lite charmigt med sniglar. Då det ser lite mer naturligt ut och dem äter upp alger som sitter på rutorna. Men det får inte bli för mycket av dem så några fiskar som rensar bort lite kan nog ända va bra att ha. Får se hur mycket dem äter.