carolink 3 barns morsan!

Jag pratar inte pengar med folk

Något av det värsta samtalsämnena som finns är just pengar.  Jag hatar folks gnäll över hur lite pengar dem. Eller om tjat att vi ska hitta på saker och jag jämt måste säga vi har inte råd. Sedan om att folk tycker vi är snåla?  

 

När personer sitter och klagar över deras ekonomi som är på över 30 000 i månaden och dem har nästan exakt samma utgifter som oss sitter och gnäller på att dem inte har pengar och skulle vilja tjäna mer blir jag lite små sne. Jag sitter oftast bara  och nickar, håller med.  Ibland berättar jag hur mycket pengar vi får in i månaden då blir det oftast tyst.  När någon säger att vi är snåla kokar det lite inom mig.

 

Jag tänker såhär. Vist vi har ett sparade på ett par tusenlappar, vist vi skulle kunna bjuda till lite extra ibland men det betyder att vi inte har en budget om något skulle hända. Skulle vi stå där med ett trasigt kylskåp eller en sjuk hund skulle vi inte ha pengarna direkt till det. Då skulle folk bara stå där och säga " Nej va tråkigt". Inte fan skulle dem betala det till oss? Därför måste vi tänka på att alltid ha en budget eftersom vi inte kan betala en sån stor sak på våran månads inkomst.  Vi är lite småsnåla med bensin och hur mycket vi åker, Vi planerar våran mat och inköp noga för att få det att gå ihop. Därför känns det surt när man ska slänga ut pengar för att göra någon annan nöjd när vi själva inte kan unna oss så mycket.

 

Vist känns det som vi köper nya saker hela tiden. Men det är just för att vi alltid sparar och köper saker vi behöver.

 

Vi har runt 20 000 i inkomst och vi har 3 barn, en hund och är två vuxna. Vi går runt varje månad. Med ett litet sparande till barnen och oss själva. Sug på den karamellen ni!

 

10 april 2017 10:29 | Vardag |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas